Sfânta Cuvioasă Parascheva este cinstită că fiind aducătoare de ploi mănoase, îmbelșugătoare de roade bune, veselitoarea plugarilor. Că ocrotitoare a apelor, chipul ei apărea adesea lângă râuri sau fântâni, iar apă respectivă devenea tămăduitoare. Din acest motiv există obiceiul în unele locuri să se așeze icoană Sfintei Parascheva lângă fântâni și izvoare. Ziua Sfintei Parascheva este și zi de pomenire a celor trecuți în „Lumea Neîntoarcerii”. Este momentul când se dau de pomană pâine din grâul nou și must.

Cea mai puternică rugăciune de Sfânta Parascheva pe care trebuie să o spui chiar azi! 

”Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.
Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci.

Amin.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva. Sărbătoare mare! Ce să nu faci în această zi

Citeste si: Sărbătoare 10 octombrie. Rugăciunea către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia are ține boala la distanță

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si