De aproximativ trei săptămâni, profesorii au început greva în contextul nemulțumirilor pe care aceștia le au privind salariile din partea Guvernului. Cu toate acestea, calendarul școlar nu se prelungește. Află ce se va întâmpla cu vacanța de vară și când se termină anul școlar 2022-2023.

Citește și: VIDEO| Ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională? Noi modificări pentru examenele naționale!

Greva din educație a luat sfârșit astăzi, după mai bine de trei săptămâni de proteste. Cadrele didactice au fost extrem de nemulțumite și au cerut Guvernului salarii mai mari.

Sfârșitul anului școlar 2022-2023

Vacanţa de vară din acest an rămâne, cel puţin momentan, neschimbată. Calendarul școlar 2022-2023 nu se va prelungi după data de 16 iunie în care este programată încheierea cursurilor pentru elevi, a declarat, într-un briefing de presă după ședința de Guvern de duminică, 11 iunie.

grevă

Elevii revin în bănci din 13 iunie 2023.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Greva profesorilor- Guvernul adoptă o nouă Ordonanță de urgență. Când se întorc elevii la școală?

Ligia Deca a mai declarat că motivul pentru care elevii nu vor mai veni la școală ca să recupereze zilele de școală în care profesorii lor au fost în cea mai mare grevă din ultimii 18 ani este disconfortul creat de căldură.

Citește și: Competențe BAC 2023: Ce subiecte ar putea pica la evaluarea competențelor digitale?

„În ceea ce privește alte chestiuni, trebuie să ne aducem aminte că motivul pentru care școala se termină în jur de 15 iunie, urmată de examenele naționale, într-un calendar destul de strâns, este legat de modul în care se desfășoară activitatea de învățământ în toată țara, atunci când temperaturile cresc.

Pentru binele nostru, al tuturor, și mai ales pentru binele copiilor, este bine ca perioada cu temperaturi ridicate să nu fie o perioadă în care se desfășoară activități școlare, mai ales acolo unde infrastructura nu permite, da, răcirea temperaturilor în școli. Din acest motiv, din nou, pentru binele elevilor, este bine să rămânem în calendarul școlar asumat. Nu mai vorbesc că dacă am avea o situație de prelungire s-ar suprapune cu datele examenelor naționale, contextul în care multe unități de învățământ devin centre de evaluare. Deci, nu este de dorit pe niciun palier să prelungim calendarul școlar.​”, a spus Deca despre vacanţa de vară.

Citește și: Grevă profesori 13 iunie 2023: Se întorc sau nu marți elevii la școală?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si