Florin si Alexandra nu au mai spus demult cuvantul "mama". Cea care le-a dat viata, si-a luat lumea in cap. Langa ei sunt bunicii, oameni sarmani, trecuti de 60 de ani, care lucreaza cu ziua pe unde apuca. Stiu ca nepotii ii au doar pe ei.

„Eu dorm cu copiii aici. Am vopsit, dar curgea apa. Si aici doarme el singur si eu aici cu copiii”, spune bunica lor.

Afara este frig, dar copiii nu baga de seama. Florin are 4 ani. S-a invatat cu ghetele prea mari pentru piciorusele lui. E fericit ca are cu ce se juca.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

CITESTE SI: O romanca din Germania canta pentru oamenii saraci din Petrosani! Tanara este o artista apreciata de nemti

Intrebata ce si-ar dori de la Mos Craciun, raspunde: „O papusa, un trenulet si dulciuri”. Dorinte simple spuse cu glas cristalin si ochi care se lumineaza doar cand vine vorba de Mosul.

Cei doi frati s-au obisnuit sa se multumeasca cu putin.

Bunica plange intr-un colt de cate ori se uita la nepoti. Isi aduce aminte de baiatul ei, dus pe lumea cealalta. O doare sufletul ca oricat ar munci nu le poate oferi mai mult.

IOANA STANCIU: „Of, Doamne ca il am pe baiatul asta seamana cu baiatul meu intreg si am zis Doamne de ce sa ii dau la stat. Ca ma oftic daca dau copiii la stat.

Eu nu dau copiii la stat”.

In casa saracacioasa, dar curata bunicii si nepotii string din dinti si merg mai departe. Singura sansa a copiilor e scoala. Doar batranii sa mai aiba putere sa-i creasca. Traiesc toti patru din 500 de lei si din cei mai strang muncind cu ziua. Daca punem mana de la mana, spiritul lui Mos Craciun ar putea intra si in casuta mica de la marginea satului iar cei doi micuti ar simti din nou copilaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si