Close sidebar
Close sidebar

Sfatul dat de Dr. Adina Alberts : Aceasta este cea mai eficientă metodă de a dezinfecta o încăpere!

Dr. Adina Alberts a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, privind dezinfecția în școli și grădinițe.

A.M.S.,

Cea mai eficientă metodă de a dezinfecta o încăpere

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Medicul afirmă că cea mai eficientă metodă de a dezinfecta o încăpere fără să ne otrăvim semenii, este sfânta rază ultravioletă.

    Dr. Adina Alberts mai explică că virusul gripal nu este patogen în afara corpului, mai mult de câteva ore.

    Mesajul complet transmis de Dr. Adina Alberts:

    ”Sa detaliem putin ce este cu virusurile astea gripale. Sunt de mai multe categorii, de la A la D, iar ceea ce este specific acestor virusuri este ca replicarea lor se realizeaza extrem de repede.

    In fiecare gazda in care ajunge, virusul practic se multiplica de miliarde de ori si persoana devine contagioasa prin stranut si tuse.

    Microparticulele de saliva infectata se aseaza pe suprafetele din jur, sau chiar sunt inhalate imediat de persoanele din apropriere, astfel ca procesul de multiplicarea continua la celelalte persoane din jur.

    Citeste si: VIDEO| Terifiați de gripă. Românii iau cu asalt camerele de gardă ale spitalelor

    Daca micropicatura de saliva infectata "poposeste" pe piele, in cateva secunde virusul este anihilat de catre mecanismele active de protectie de la nivelul pielii noastre.

    Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

    Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

    Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

    Astfel ca, nu mana murdara cu secretiile infectate ale unui bolnav de gripa ne imbolnaveste pe noi, ci acea mana murdara dusa la gura sau la nas!!!

    Cea mai eficientă metodă de a dezinfecta o încăpere

    Sa revenim la imaginile vehiculate in presa de ieri: primaria Bucuresti imparte masti chirurgicale la gurile de metrou, "cisterne" cu dezinfectanti puternici stau parcate in apropierea scolilor si imprastie otrava in clase, jurnaliste anuntand pe toate canalele ca o masca chirurgicala trebuie schimbata dupa 2-3 ore pentru ca altfel nu mai este buna protectia, cand si o simpla esarfa sau batic tinut in dreptul nasului si a gurii reprezinta o protectie foarte buna; o zapaceala aiurea din care nu rezulta decat o enervare si ingrijorare generala, ca dupa cate avem pe cap, asta ne mai lipsea, un inceput de epidemie de
    gripa.

    O singura atitudine corecta am observat, aceea a Ministrului Sanatatii, dl Victor Costache, care a suplimentat dozele de vaccin antigripal. Corect, pentru ca ceea ce se intampla acum la noi in scoli si gradinite n-are nicio legatura, cel putin deocamdata, cu ceea ce se intampla in China, si ma refer la tulpina de virus nou pentru care nu exista inca vaccin!

    Iar daca nu s-ar fi intamplat in China grozaviile acelea, probabil ca autoritatile autohtone nici n-ar fi bagat in seama simptomele gripale ale copiilor nostri, care in fiecare an sunt aceleasi!

    Citeste si: STB le pune călătorilor la dispoziție măști sanitare pentru a preveni apariția unor focare de infecție

    Dragii mei, virusul gripal nu este patogen in afara corpului, mai mult de cateva ore. Unele studii spun ca 2-3 ore, altele spun ca 8-12 ore. Micropicaturile cazute pe suprafete netede sunt cele cu cel mai mare potential de reinfectare.

    Cele care cad pe materiale poroase de genul tesaturi, haine, hartie, etc, sunt necontagioase. O masca nazo-bucala confectionata dintr-un material poros poate fi purtata a la long, eventual pana se rupe. Iar mastile chirurgicale sunt poroase. Un simplu batic asezat in dreptul nasului si al gurii protejeaza eficient, dupa cum am mai spus!

    Dr. Adina Alberts

    Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

    Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

    Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

    Apoi, cea mai eficienta metoda de a dezinfecta o incapere fara sa ne otravim semenii, este sfanta raza ultravioleta.

    Salile de operatie se sterilizeaza cu UV. Mai nou, sunt studii care arata ca ultravioletele C, care reprezinta un segment ingust din spectrul radiatiilor electromagnetice UV, nu numai ca sunt extrem de eficiente in exterminarea a aproape tot ceea ce inseamna virusi, bacterii, mucegaiuri, dar sunt si total inofensive pentru oameni.
    Pentru Dumnezeu! Ce cauta masinile alea cu gaze toxice in incinta scolilor si a gradinitelor?!

    Citeste si: Gabriela Firea: 1.404 cazuri de gripă sezonieră, raportate de la cabinetele şcolare în această dimineaţă, doar din unităţile de învăţământ de stat

    Cea mai eficientă metodă de a dezinfecta o încăpere

    Aviz directorilor de scoli si gradinite:

    -procurati-va lampi/becuri cu UVC. 10-20 minute de utilizare in fiecare sala de clasa rezolva problema dezinfectiilor. Sunt foarte eficiente, total inofensive si se gasesc usor.

    -amenajati institutiile de invatamant in asa fel incat sa existe cat mai putine suprafete lucioase in preajma copiilor, folosind fete de masa, huse din material tesut sau de hartie, etc.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI