Se pare că un medic stomatolog a explicat că sunt trei situații în care periajul dentar ar fi interzis. Dr. Shaadi Manounchehri, stomatolog faimos în Londra, ar fi oferit sfatul de a nu ne spăla pe dinți în anumite circumstanțe, pe rețelele sociale, potrivit informațiilor transmise de csid.ro.

Când nu trebuie să ne spălăm pe dinți?

Dr. Shaadi Manounchehri, un medic stomatolog celebru în Londra, ar fi explicat pe rețelele sociale că în anumite circumstanțe, pentru sănătatea dentară, nu este bine să se spălăm pe dinți.

Doctorul stomatolog a explicat întreg procesul pe care, dacă îl practicăm, în loc să ne îngrijim dantura, se pare că îi dăunăm.

Citește și: Cele 5 alimente care îți otrăvesc organismul și trebuie evitate. "Asta este cea mai nocivă dintre toate". Un medic celebru face "lista neagră" pentru sănătate

periaj dentar

Foto simbol- periaj dentar

[Sursa foto: istockphotos]

Dr. Shaadi Manounchehri a menționat că periajul ar fi bine de evitat după ce consumăm o masă din zi(mic dejun/prânz), dulciuri sau regurgităm, conform sursei citate anterior.

Atunci când mâncăm orice, mic dejun, prânz, snackuri, dulciuri, bacteria de pe dinți metabolizează mâncarea și o transformă în acid. E la fel ca atunci când vomităm. Conținutul din stomac este foarte acid, așa că dacă ne spălăm dinții chiar atunci, practic ne frecăm acidul pe dinți, lucru care poate să îți afecteze, ar fi explicat doctorul stomatolog, conform  csid.ro.  

Citește și: Destin tragic pentru o fetiță de doi ani. Medicii i-ar fi pus un diagnostic greșit, în repetate rânduri. Mama copilei: "Am cerut să i se facă investigaţii amănunţite şi nu au vrut"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

periaj dentar

Foto simbol- periaj dentar

[Sursa foto: istockphotos]

Medicul stomatolog ar fi adăugat că aciditatea produsă pe dinți după mâncare, s-ar stabiliza într-un timp de 30-60 de minute. Dr. Shaadi Manounchehri ar fi spus că apa de gură este cea mai potrivită soluție în cazul în care droim să înlăturăm gustul de mâncare din gură, imediat după masă, fără a ne afecta dantura.

Videoclipul postat de medicul stomatolog a stârnit mai multe comentarii în mediul online. Oamenii se pare că nu rezonează cu sfatul doctorului.

Câteva dintre comentariile videoclipului viral:

Mereu m-am spălat pe dinți după ce am vomitat!

Mai bine mi-aș pierde dinții decât să nu îi periez după ce vomit.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Adică tu vrei să spui că nu trebuie să mă spăl pe dinți.

Nu știam că gura mea este un stomac.

Dentistul mi-a impus să mă spăl pe dinți după fiecare masă.

Îmi simt dinții murdari după fiecare masă, trebuie să îi periez!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si