1. Luați notițe

Dacă vreți să învățați despre lumea vinului, vă recomandăm să începeți cu un carnețel de notițe, observații și comentarii despre degustările și experiențele dumneavoastră. Nu numai că aceste notițe vă vor ordona noile cunoștințe, dar puteți să desenați, să lipiți fotografii ale vinurilor sau etichetelor și chiar să pătați paginile cu picături din cele mai bune vinuri pe care le-ați gustat. Iar atunci când vizitați o podgorie, păstrați frunzele de viță-de-vie ca amintire a originii vinului.

Citeste si: Câți copii au murit de COVID în România până acum

Vin Cotnari oferte pe Emag.

2. Căutați informații

Nu trebuie să cumpărați toate cărțile despre vinuri pe care le găsiți. Pentru a începe și a nu înnebuni cu multitudinea de informații, studiați pas cu pas. Dacă doriți, cumpărați o carte foarte generală (degustare, soiuri de struguri, principalele origini etc.). Nu ezitați să folosiți internetul pentru a obține informații noi. Sfatul nostru este: începeți cu articole dedicate subiectelor de bază despre vinuri și, ca pas următor, urmăriți blogurile sau paginile dedicate notelor de degustare. În acest fel, vă veți familiariza cu vocabularul vinului și vă veți structura cunoștințele pentru a înțelege mai bine notele de degustare. Memorarea tuturor cărților de vin disponibile nu vă garantează o educație bună. De aceea, vă recomandăm să vă folosiți toate simțurile pentru a dobândi cunoștințe practice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citeste si: Fondurile de pensii private obligatorii se aflau în luna august în creștere cu 25,85%, cu active de peste 86 de miliarde de lei

3. Degustați

Nu există un mod mai bun de a învăța decât să degustăm vinuri, să observăm, să analizăm impresiile și să comparăm. De aceea, cel mai important lucru este să învățați regulile de bază ale degustării vinului. Pentru aceasta trebuie să urmăriți etapele sale, de la aspectul vinului, aromele sale până la gust sau aromă. Notați în caietul de notițe etapele degustării, la ce aspecte trebuie să fiți atenți și vocabularul recomandat pentru a descrie vinurile. Apoi faceți o degustare cu aceste note în mână până când vă simțiți confortabil cu degustarea.

4. Împărtășiți experiența cu alții

Vinul este cu siguranță pentru a împărtăși și a se bucura. Atunci când degustăm împreună cu alți oameni, învățăm mult mai repede. Este minunat să participați la un curs de vin, să faceți schimb de opinii și să vă includeți prietenii și familia în educația dumneavoastră. Organizați degustări la domiciliu. Nu este suficient să memorezi vocabularul și etapele de degustare, ci mai ales trebuie să-ți antrenezi nasul și palatul.

Citeste si: Onur Tuna, fascinantul Dr. Ferman Eryiğit, din serialul „Doctorul minune”: „Mă trezesc devreme, la 5.30, meditez și compun muzică!”

5. Învățați să distingeți vinurile

Aprecierea unui vin este, fără îndoială, o chestiune de gust personal.

În timp, veți afla care sunt soiurile de struguri și stilurile de vin preferate. Dar este foarte important să puteți distinge când un vin este făcut corect. De aceea, în primul rând, trebuie să cunoașteți cele mai populare soiuri de struguri (profilul lor aromatic, structura și gustul), diferitele stiluri și origini, precum și personalitățile acestora. În acest fel putem intelege un vin și putem ști ce factori ne pot indica dacă nu ne aflăm în fața unei sticle bune.

6. Cumpărați cât mai multe vinuri

Păstrați-vă întotdeauna o minte deschisă. Nu vă ghidați orbește după scoruri, clasamente sau factori de preț. Încercați să gustați mai multe vinuri, fără prejudecăți. Atunci când cumpărați vinuri pentru degustările dumneavoastră, căutați în magazinele specializate, dar nu vă temeți nici de oferta supermarketurilor. De asemenea, este important să cunoașteți condițiile optime de depozitare a sticlelor la domiciliu. Nu uitați: un vin trebuie întotdeauna păstrat într-un loc întunecat și fără schimbări bruște de temperatură.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce înlocuim FOLIA DE ALUMINIU


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si