Situatia este cu atat mai dificila atunci cand te muti intr-un oras nou si ai la dispozitie optiuni numeroase, dar si multe necunoscute. In cazul in care un transfer la locul de munca face parte din activitatea ta viitoare, n-ar strica o mica pre-planificare pentru relocare. Panica inlocuieste adesea emotia cunoasterii locurilor noi in momentul in care realizezi ca nu stii nimic despre cumpararea unei locuinte intr-o alta zona, poate chiar la o distanta semnificativa.

Iata cateva sfaturi pentru a gasi mai usor locuinta potrivita.

Decide ce iti doresti

Piata imobiliara abunda de case si apartamente de vanzare, insa trebuie sa gasesti un spatiu adaptat nevoilor tale. Suprafata si compartimentarea joaca un rol important in luarea deciziei, dar bugetul este cel care are ultimul cuvant. Stabileste care este suma maxima pe care o poti plati pentru o locuinta, ce dotari iti doresti, ce puncte de interes vrei in apropiere. Acorda atentie tuturor detaliilor si construieste o imagine de ansamblu asupra proprietatii ideale.

Incepe cautarile online

Profita de avantajele pe care ti le ofera internetul si afla cat mai multe lucruri despre orasul in care te vei muta. Cumpararea unui apartament intr-o zona necunoscuta implica o multime de riscuri. Nu vrei sa faci greseala de a-ti stabili domiciliul intr-un cartier rau famat! Prin urmare, acceseaza site-urile locale pentru a verifica statisticile privind infractiunile, care sunt obiectivele turistice si zonele cele mai aglomerate sau unde obisnuiesc localnicii sa se relaxeze.

Website-urile imobiliare sunt cea mai buna optiune de a gasi locuinte de la distanta, mai ales daca esti din Bucuresti si cauti, de exmplu, apartamente de vanzare in Tulcea. De asemenea, o plimbare virtuala pe strazile din jurul unei case preferate s-ar putea sa iti ofere informatii destul de utile.

Apeleaza la un agent imobiliar

O persoana specializata in domeniul imobiliar ar putea sa te ajute cu toate datele de care ai nevoie.

Gaseste un agent de incredere care sa iti faca relocarea mult mai simpla. Cel mai indicat ar fi sa soliciti cuiva o recomandare sau sa alegi un agent potrivit dupa ce ai discutat cu mai multi. Ai posibilitatea de a-i prezenta cerintele si nevoile tale specifice, iar el va face toata aceasta activitate solicitanta in locul tau. In plus, te va ajuta si cu actele necesare achizitiei sau rezolvarea problemelor ce pot aparea pe parcurs.

Zona, un factor important

Orice cumparator isi doreste o locuinta situata intr-un cartier accesibil. In functie de posibilitatile financiare si nevoile pe care le ai, atat centrul orasului cat si cartierele de la periferie sunt variante de luat in calcul. Daca ai facut deja cercetari despre oras, limiteaza-ti cautarile la cateva zone care ti-au atras atentia. Ia in considerare existenta transportului local, a unor spitale, parcuri sau centre comerciale, distanta fata de punctele de interes sau costurile zilnice cu autoturismul. Toate lucrurile din zona si locatia propriu-zisa se vor reflecta in pretul apartamentului, asa ca asigura-te ca iei decizia cea mai buna.

Planifica mai multe vizionari

Cu siguranta nu poti achizitiona o locuinta fara sa o si vezi fizic, asa ca trebuie sa te deplasezi cel putin o data in orasul in care te vei muta. Pentru a eficientiza deplasarea, planifica inainte cat mai multe vizite la apartamente pe care le-ai selectat online sau cu ajutorul unui agent imobiliar.

Daca tot esti in zona, poti face si un mic tur al orasului sau incearca sa cunosti cateva strazi din apropierea unei locuinte care iti place.

Detaliile fac diferenta

Ia lucrurile usor, pentru ca este dificil sa gasesti un apartament perfect in orasul in care locuiesti acum, ce sa mai spunem de alta regiune a tarii. Verificarea minutioasa a viitorului spatiu si a actelor proprietarului este obligatorie inainte de a lua o decizie. Afla daca locuinta a fost construita legal, daca exista taxe neachitate, ipoteca, proprietar unic sau un titlu de vanzare. In cazul in care vrei sa cumperi un apartament de la un dezvoltator imobiliar, vezi daca valoarea TVA este inclusa in pret. Sunt o multime de lucruri carora trebuie sa le acorzi atentie, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si incredere ca totul se va rezolva in timp. Uneori, ai norocul de a gasi foarte repede locuinta potrivita, dar exista si varianta unor selectii indelungate sau fara rezultat.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Daca esti in cautarea unui apartament intr-un oras nou, apeleaza la toate resursele de care dispui pentru a studia foarte bine ofertele. Incearca sa previi costurile-surpriza si sa iti stabilesti criterii precise de selectie, evitand astfel compromisurile. Sub presiunea timpului, poate aparea tentatia de a grabi procesul de cumparare, insa aminteste-ti mereu ca este vorba de casa ta de acum inainte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si