Păstrați-l simplu și minimalist

În dormitor, decorul dă tonul. Alegerea culorilor pereților, a pardoselilor și a mobilierului influențează foarte mult atmosfera din cameră.

Pentru a vă ajuta să adormiți, alegeți o culoare deschisă, cum ar fi alb, bej sau roz foarte deschis, mai degrabă decât o culoare strălucitoare sau închisă. De la tapițerie la lenjerie de pat și perdele, respectați culoarea aleasă sau folosiți-o ca o culoare de bază.

Jucându-vă cu o gamă de nuanțe, limitați numărul de puncte de atenție și facilitați relaxarea minții și, în consecință, odihna. Pentru camera unui copil, există o mai mare libertate de alegere în ceea ce privește nuanțele posibile. O atmosferă galben-portocalie bogată în „vitamine” este foarte posibilă.

Citeste si: Cinci detalii la care să fii atent când îți amenajezi locuința

Când vine vorba de mobilier, este important să fim cumpătați.

Cu cât o cameră este mai aglomerată, cu atât pare mai apăsătoare și mai sufocantă. Eliminând superfluul, ușurezi spațiul și, prin urmare, mintea ta, ceea ce este o condiție bună pentru un somn bun.

Într-o cameră dedicată exclusiv somnului, cum este dormitorul, limitați mobilierul la strictul necesar și anume un pat și o noptieră. Acest lucru este mai mult decât suficient, mai ales dacă vă puteți depozita bunurile într-o zonă separată.

În caz contrar, alegeți o garderobă cât mai discretă. Dulapul ar trebui să fie închis cu uși sau perdele pentru a ascunde conținutul și a oferi o suprafață simplă pentru vizualizare. Așezați-l departe de pat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ghid pentru alegerea celei mai bune chiuvete de bucătărie pentru casa ta

În general, păstrați zona de dormit liberă de dezordine.

Bibliotecile pline de cărți sunt cel mai bine plasate într-un hol sau în camera de zi, la fel ca și obiectele decorative, bibelourile și orice altceva care ocupă spațiu. Acest lucru este valabil pentru o cameră de dimensiuni standard (între 9 și 12 metri pătrați). Dacă aveți mai mult spațiu, vă puteți permite să păstrați aceste obiecte în dormitor. În cele din urmă, în aceeași ordine de idei, asigurați-vă că țineți toți factorii de îngrijorare în afara camerei. Rezistați tentației de a instala un televizor în dormitor și limitați pe cât posibil utilizarea ecranelor: lumina albastră a acestora perturbă somnul. Faceți din această cameră un refugiu, unde nimic nu ar trebui să vă deranjeze.

Un pat și nimic altceva

Dacă ar mai exista o singură piesă de mobilier, aceasta ar fi patul. Patul este piesa centrală a unui dormitor.

În mod ideal, acesta este chiar singura piesă de mobilier. Țineți cont de acest lucru atunci când alegeți un pat și acordați-i aceeași atenție ca și cum ar fi singura piesă de mobilier din cameră. Mai presus de toate, alegeți o structură cât mai simplă: o somieră și o saltea, eventual un cadru și un căpătâi, bineînțeles, în culorile camerei.

Citeste si: O abordare realistă: 4 lucruri pe care TREBUIE să le știi înainte de a începe renovarea casei tale

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dimensiunea patului depinde în mod necesar de mărimea celor care dorm și de suprafața camerei.

Într-un dormitor standard, cel mai bine este să vă încadrați în dimensiunile clasice ale patului (90 x 190 cm pentru un pat simplu și 140 x 190 cm pentru un pat dublu), astfel încât să vă puteți deplasa cu ușurință.

Dacă dispuneți de o suprafață mare, un pat queen-size (160 x 190 cm) sau chiar un pat king-size (180 x 190 cm) va fi perfect potrivit.

În ceea ce privește confortul, există o gamă largă de opțiuni și de prețuri: somiere simple sau duble, somiere cu lamele sau cu arcuri, saltele din spumă, latex sau arcuri, ferme sau moi... Trebuie să știți că o lenjerie de pat bună este adaptată morfologiei și constituției dumneavoastră și vă asigură susținerea coloanei vertebrale.

O noptieră poate fi adăugată la pat ca o excepție de la regula "fără mobilă". Acesta poate găzdui o lampă de noptieră, un ceas deșteptător, un pahar cu apă, o carte... și câteva obiecte utile atunci când vă culcați sau vă treziți. Și în acest caz, puneți accentul pe sobrietate și practic și alegeți o piesă mică de mobilier care să se potrivească cu restul dormitorului sau camerei pentru o omogenitate perfectă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si