Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Ce ar trebui să consume românii în postul Crăciunului

„Alături de mine este Ruxandra Pleșa, medic nutriționist, care ne va spune ce greșeli ar trebui să evităm atunci când ținem post. Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem în timpul postului?”

Ruxandra Pleșea, medic nutriționist: „Cea mai frecventă este că nu consumăm suficiente legume, mâncăruri de legume.

În schimb, accentul se pune pe consumul de glucide rafinate. carbohidrații răi. Mâncăm prea multă pâine, prea mulți cartofi, prea mult urez, paste, covrigi și legumele sunt prea puțin reprezentate, iar acest raport trebuie să fie exact pe dos: mâncăruri de legume slabe caloric și porții mult mai scăzute în astfel de carbohidrați. Apoi, mâncăm dulciuri de post sau mâncăm produse preparate cu margarină, inclusiv despre dulciuri poate să fie vorba, și avem un exces de margarină, de uleiuri intens procesate, care sunt o problemă pentru consumul uman. De asemenea, tindem să ronțăim continuu pentru că uneori sunt mulți pacienți care se simt sătui doar dacă mănâncă brânză, carne și când trec brusc în post simt că sațietatea lipsește și atunci există o ronțăială continuă. În acest mod te poți trezi cu câteva kilograme în plus și am avut chiar pacienți care au făcut steatoză hepatică. Așa că mare atenție la accentul pe legume.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D:  „Dar sunt și persoane care nu ar trebui să se încăpățâneze să respecte tot postul. Care sunt acestea?”

Ruxandra Pleșea, medic nutriționist: „Persoanele care tolerează foarte greu consumul de legume crude, spre exemplu, atunci când există o patologie gastrointestinală, persoanele care se află în tratamente care presupun un aport crescut proteic, situațiile oncologice când e absolut necesar să-ți menții masa proteică și se face mult mai bine dacă vei consuma produse animale.

Ei bine, în astfel de cazuri nu insistăm, dar medicul este cel care spune ce ai de făcut.” 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si