In articol:
Ce este ceaiul verde?
Atunci când ne referim la ceai verde, acesta nu se referă la infuziile din orice tip de plante verzi, ci la utilizarea unei anumite plante, și anume, Camellia sinensis.
Sfaturi cu privire la consum
Pentru a avea efectele dorite, se recomandă ca ceaiul verde să fie consumat în mod adecvat. Poate fi utilizat și în curele de slăbire, datorită faptului că ajută la accelerarea metabolismului, dar nu trebuie să înlocuiască alimentația sănătoasă și echilibrată, ci doar integrat în aceasta.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi de post: Sunt, pur şi simplu, delicioşi!
Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba despre consumul ceaiului verde:
La micul dejun înainte de a bea ceaiul verde, întrucât conține un compus numit L-teanină. Acesta contribuie la creșterea nivelului de aciditate din stomac, putând crea disconfort abdominal și arsuri, iar din acest motiv nu se recomandă să bei ceaiul verde pe stomacul gol.
Este permis să consumi acest tip de ceai înainte și după mesele principale, datorită faptului că facilitează absorbția nutrienților în organism.
Citeste si: 3 tehnologii de care poți beneficia în cabinetul medicului dentist
Poți bea ceaiul verde seara, dar într-o cantitate redusă și cel târziu cu două ore înainte de culcare. O cantitate redusă consumată ocazional contribuie la reducerea stresului și la îmbunătățirea calității somnului.
Recomandări de preparare
Una dintre cele mai comune forme de obținere a ceaiului verde este reprezentată de infuzie. Ține cont de aceste reguli, de fiecare dată când dorești să te bucuri de un ceai verde reușit:
- Acordă atenție gramajelor și proporțiilor: utilizează câte două grame de ceai verde pe care le adaugi în 150 mililitri de apă;
- Alege să folosești pentru ceai apă filtrată sau minerală plată, pentru că apa de calitate înaltă pune mai bine în valoare aroma infuziei;
- Folosește un ceainic adecvat cantității de ceai pe care dorești să o obții;
- În cazul în care folosești frunze, depozitează-le într-un recipient pe care să îl poți resigila cu ușurință și pe care să îl ții într-un spațiu răcoros, ferit de razele soarelui.
Ceaiul verde poate fi consumat singur sau în combinație cu diferite plante sau fructe, de pildă, cu ghimbir, lămâi, semințe de rodii, portocale, iasomie, ginseng.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!
Iată cum poți prepara ceaiul verde, astfel încât planta să nu își piardă proprietățile benefice:
- Alege varianta preferată a ceaiului (pliculețe sau frunze) și așaz-o în ceainic;
- Folosește un ibric pentru a fierbe apa, iar dacă dorești ca aceasta să atingă o anumită temperatură, apelează la un termometru de bucătărie;
- După ce apa a clocotit, adaug-o în ceainic, peste ceaiul verde;
- Acoperă ceainicul cu un capac și așteaptă să treacă mai multe minute, timp în care va avea loc infuzia, după care îl poți turna în cești.
Consultă medicul înainte de a consuma ceai verde, în cazul în care te confrunți cu insomnii, hipertensiune sau afecțiuni cardiace, ori dacă urmezi un tratament cu care ar putea interfera acesta.