Sforăitul și nasul înfundat sunt două dintre cele mai frecvente probleme ale adulților. Aceste afecțiuni pot fi semnele unor probleme mai grave și nu ar trebui neglijate. Medicul specialist ORL Ioan Bulescu, doctor în știiințe medicale a venit în platoul Știrilor Kanal D să ne spună cauzele.

Citește și: EXCLUSIV: Fentanilul, medicament sau drog? Medicul Marinescu Adrian explică: "Poate să determine dependență fizică și psihică. Este o rețetă specială pentru eliberarea lui"

Dr. Ioan Bulescu: „Există câțiva factori generali pe care pacientul ar trbui să-i ia în considerare: scăderea în greutate, renunțarea la fumat și alcool.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „De ce apare sforăitul și dacă acest lucru poate să ducă la probleme mai grave?”

Dr. Ioan Bulescu, medic specialist ORL: „Sforăitul este un zgomot creat de vibrația unor structuri din calea respiratorie superioară. Adică, în momentul în care inspirăm și expirăm niște structuri care sunt mai moi încep să intre în vibrație cu o anumită tonalitate. De ce apare? Pot să fie foarte multe cauze. În primul rând, sunt cauzele anatomice care ne fac să respirăm mai greu pe nas sau să fie o cale respiratorie, mai îngustată, dar și niște factori funcționali care apar în timpul somnului.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Ce complicații pot să apară dacă nu tratăm la timp?”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Dr. Ioan Bulescu, medic specialist ORL:   „Trebuie să fim foarte atenți la diagnostic, pentru că sforăitul este simptomul principal al unei probleme mai serioase de sănătate, care se numește sindrom de

apnee somn. Pe lângă sforăit, acesta este însoțit de oprirea respirației, pauze în respirație, treziri cu senzație de sufocare, lucruri care pot să pună probleme serioase de sănătate. Și aici mă refer la boli cardiovasculare neurologice metabolice.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Ce analize ar trebui să facem?”

Dr. Ioan Bulescu, medic specialist ORL: „În primul rând, trebuie să facem o consultație de ORL, de somnologie sau împreună, ca să vedem dacă sunt aceste modificări ale căi respiratorii superioare.”

Simona Pătruleasa, prezentator Știrile Kanal D: „Ce variante de tratament avem pentru a scăpa de această problemă?”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Dr. Ioan Bulescu, medic specialist ORL: „Primul pas ar fi, după ce am stabilit clar care este problema, să ne gândim împreună cu pacientul ce ar fi dispus să fac. Și atunci sunt, în primul rând, niște factori comportamentali sau niște factori generali pe care ar putea pacientul să-i ia în considerare. De exemplu, scăderea în greutate, renunțarea la fumat, renunțarea la consumul de alcool înainte de somn sau la sedative.

Ulterior, dacă aceste lucruri nu sunt suficiente trebuie să ne ocupăm din punct de vedere anatomic de aceste modificări. De exemplu, pentru cei care respiră foarte greu pe nas să-i ajutăm să respiră mai bine, fie cu tratamente, fie cu intervenții chirurgicale.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si