Sangerarile dupa menopauza
Nu este ceva neobisniot ca femeile sa observe cateva pete usoare chiar si dupa ce au trecut prin menopauza. Insa daca apar pete asemanatoare celor de la menstruatie ar putea fi un semn de avertizare pentru cancerul de col uterin. Vestea buna este ca femeile diagnosticate in stadiul incipient, in momentul in care cancerul nu s-a raspandit, au o rata de supravietuire de 5 ani de 88%, potrivit Societatii Americane de Cancer.

Aparitia unor gropite, modificari de culoare sau alte schimbari
O umflatura neobisniuita este un semn cunoscut al cancerului de san. Dar si alte modificari la nivelul sanilor pot indica posibilitatea cancerului de san. Daca observi o gropita, o umflatura, sensibilitate sau chiar decolorare la nivelul sanilor ar putea fi un motiv de ingrijorare.  Aceste semne nu inseamna neaparat ca trebuie sa te panichezi, dar este recomandat sa faci un control.

Balonare
Aproape orice femeie trece prin asta, mai ales in acea perioada a lunii. Dar, daca observi ca senzatia de balonare persista dupa menstruatie sau te simti constipata, ar putea fi un simptom al cancerului ovarian sau al celui de col uterin.

In cazul in care trec cateva saptamani si starea ta nu se imbunatateste este foarte important sa faci te programezi la un control medical. Multe paciente care au primit diagnosticul de cancer ovarian au resimtit simptome vagi precum balonarea si, de cele mai multe ori, le-au ignorat timp de luni de zile.

Citeste aici mai mult

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si