Simptome CORONAVIRUS.  Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), pacienții infectați cu noul coronavirus au prezentat următoarele simptome:

- febră ridicată

- nas care curge

- tuse

- dispnee (greutate în respirație)

Citeste si: Primul caz de presupusă contaminare cu coronavirusul din China în Canada, anunţă Guvernul

Simptome CORONAVIRUS
Simptome CORONAVIRUS

- dureri de cap

- dureri de gât

- o stare generală de rău

- simptomele pot apărea între 2 și 14 zile de la expunere

- la bebeluși, vârstnici și persoanele cu un sistem imunitar scăzut, coronavirușii pot duce la afecțiuni respiratorii, precum pneumonia sau bronșita

- în cazuri mai grave, poate duce la disfuncții și chiar cedări ale organelor

Simptome CORONAVIRUS
Simptome CORONAVIRUS

Simptome CORONAVIRUS. Ce este coronavirusul și cum se transmite

- Virusul misterios din China a fost numit 2019-nCoV și face parte din familia coronavirușilor

- Rareori coronavirușii la animale pot infecta oamenii, iar apoi să se răspândească la alte persoane (cum e cazul MERS sau SARS)

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- Specialișitii au crezut inițial că infectarea oamenilor cu noul virus din China a provenit de la animale. Mulți pacienți au spus că nu au fost expuși la animale sau piețe în care se vindeau produse de origine animală

- Încă nu este clar cât de ușor se răspândește noul coronavirus de la o persoană la alta

- În cazul MERS și SARS răspândirea de la un om la altul s-a făcut prin expunere directă

Simptome CORONAVIRUS
Simptome CORONAVIRUS

Citeste si: Coronavirus: Numărul deceselor a crescut la 80. Cetăţenii străini, în aşteptarea evacuării

Simptome CORONAVIRUS.

Prevenire

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță România au oferit sfaturi oamenilor pentru a reduce riscul de infecție cu virusul din China.

„Redu riscul de infecție cu coronavirus:

- Curăță mâinile cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool.

- Acoperă-ți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul cotului când tușești și strănuți.

Citeste si: Informații de ultimă oră: România se pregătește pentru lupta cu virusul mortal

- Evită contactul direct cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă.

- Gătește bine carnea și ouăle.

- Evită contactul neprotejat cu animalele vii (sălbatice și domestice)", a recomandat Serviciului de Ambulanță România, pe Facebook.

Simptome CORONAVIRUS
Simptome CORONAVIRUS

Sfaturile oferite de Raed Arafat

Simptome CORONAVIRUS. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca persoanele infectate cu coronavirus nu ar trebui sa se trateze singure si mai ales sa nu ia antibiotice, fara recomandarea medicilor.

Site-urile de specialitate scriu ca medicii pot prescrie antibiotice pacientilor cu coronavirus care sufera complicatii, din cauza unei infectii bacteriene, de exemplu.

Simptome CORONAVIRUS. Tratamente recomandate

NU se recomanda medicamente antivirale pentru tratarea noului coronavirus. Tratamentul este unul menit sa amelioreze simptomele. Astfel, la intrebarea cum se trateaza coronavirus, raspunsul este “in functie de simptome”. Astfel, tratamentul pentru infectia cu coronavirus poate include:

– Analgezice (pentru calmarea eventualelor dureri)

– Antitermice (pentru febra)

– Multe lichide

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

– Odihna

Citeste si: Este oficial! Al doilea caz de coronavirus din Spania a fost confirmat

Simptome CORONAVIRUS. In cazurile severe, se apeleaza la aparatura speciala pentru a ajuta buna functionare a organelor vitale. In general, plamanii sunt primii afectati, in cazurile grave ajungandu-se la pneumonie.

Cum poti preveni infectarea cu coronavirus

Ministerul Sanatatii a facut publica o lista cu masurile personale pe care le putrem lua pentru a preveni infectarea cu coronavirus:

1. Spalati-va mainile de multe ori

2. Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute

3. Nu va atingeti ochii, nasul si gura cu mainile

4. Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti

Citeste si: Un primar din România a luat o decizie șoc. Ce va face după primul caz de coronavirus

5. Nu luati medicamente antivirale si nici antibiotice decat in cazul in care va prescrie medicul;

6. Curatati toate suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool

7. Utilizati masca de protectie doar in cazul in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave

8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase

9. Sunati la 112 daca aveti febra, tusiti sau v-ati intors din China sau zonele in carantina din Europa de cel putin 14 zile

Simptome CORONAVIRUS. „Inainte de a pune o masca, spalati-va pe maini cu sapun si apa sau folositi gel antibacterian pe baza de alcool. Acoperiti-va gura si nasul cu masca si asigurati-va ca nu exista decalaje intre fata si masca. Evitati sa atingeti masca pe timpul folosirii. Daca faceti acest lucru, spalati-va mainile inainte cu apa si sapun sau gel antibacterian pe baza de alcool.

Citeste si: Coronavirus. Un bărbat testat pozitiv în Rimini după ce s-a întors din România

Simptome CORONAVIRUS. Spalati-va des pe maini, evitati contactul cu oamenii care sufera de infectii respiratorii acute, nu va atingeti ochii, nasul, gura daca nu aveti mainile igienizate, acoperiti-va nasul si gura cand stranutati sau tusiti, nu luati medicamente antivirale sau antibiotice fara prescriptia medicului, curatati suprafetele cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool, folositi masca de protectie numai daca suspectati ca sunteti racit sau sunteti in apropierea oamenilor bolnavi, pachetele si produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase, animalele de companie nu raspandesc acest nou tip de virus si apelati 112 daca aveti febra sau tuse si ati calatorit in tari cu cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus. Specificati acest lucru dispecerului”, potrivit unei informari transmise de Guvern.

Simptome CORONAVIRUS. Ce este coronavirus?

Coronavirus apartine unui grup de agenti patogeni care pot provoca o serie de simptome, precum tuse, dureri de gat, febra, secretii nazale. Daca in unele cazuri, aceste simptome sunt moderate, in alte cazuri, pot duce la pneumonie. Virusul se transmite, de regula, prin contact direct cu o persoana infectata.

Citeste si: Coronavirus România. Ce riscă persoanele care fac declarații false la frontieră privind țara din care vin! Au fost întocmite primele dosare penale

Simptome CORONAVIRUS. Coronavirusul si-a primit numele de la aspectul de coroana de pe suprafata sa (corona inseamna in limba latina coroana). Alaturi de noul virus, abia descoperit, exista 7 coronavirusuri care pot infecta oamenii. Cele mai cunoscute sunt SARS si MERS.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si