Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, le-a spus Anthony Fauci reporterilor în timpul unui birefing la Casa Albă.

Tulburările de somn și oboseala, pe lista de simptome persistente

Între simptomele resimțite la 9 luni după infectarea cu COVID se află oboseala, dificultăţile de respiraţie, tulburările de somn şi altele, pe parcursul multor luni.

Citeste si: Țara care plătește o avere pentru orice victimă a unui vaccin anti-COVID

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot apărea ”cu mult după” infectare.

Gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, potrivit News.ro.

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat Fauci, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru: Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm

Studiu: Varianta britanică a coronavirusului este semnificativ mai periculoasă decât tulpina Covid

Un studiu danez sugerează că persoanele infectate cu varianta britanică a coronaviruslui B117 ar avea un risc de 60% mai mare de a fi internate, a spus ministrul Sănătăţii Magus Heunicke, potrivit The Guardian.

Premierul britanic Boris Johnson a spus în ianuarie: "Pe lângă faptul că se răspândeşte mai repede, noua tulpină- identificată în Londra şi în sud-est- ar putea fi identificată cu un grad mai ridicat al mortalităţii".

Citeste si:  Liderii UE vor discuta joi despre pașapoartele de vaccinare pentru resuscitarea turismului

Primele date au sugerat că varianta se răspândeşte între 30% şi 70% mai repede decât altele şi au existat iniţial indicii că este cu aproximativ 30% mai mortal.

Tulpina britanică va cuprinde toată România

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării  și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat, arată Institutul Național de Sănătate Publică într-o analiză a primelor 136 de cazuri de infectare cu această tulpină confirmate oficial în România.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mult decât atât, în peste jumătate dintre cazurile confirmate în țara noastră nu a fost identificată "legătura epidemiologică"- de unde au luat virusul cei infectați.

Citeste si:  Primul beneficiu concret dacă ești vaccinat anti-COVID

Din acest motiv, sunt necesare "eforturi conjugate pentru realizarea secvențierilor și comunicarea rezultatelor la Direcțiile de Sănătate Publică și Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile cât mai curând după finalizarea investigațiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice și a instituirii măsurilor necesare față de cazuri și contacți, având în vedere transmisibilitea

crescută a acestei variante și, conform ultimelor evidențe sosite din UK, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici", se arată în analiza realizată de Institutul Național de Sănătate Publică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si