Bolile cardiace pot să fie scoase la lumină de mai multe simptome, chiar dacă unele dintre aceste indicii nu ne determină din prima să ne gândim la o afecțiune la nivelul inimii.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că transpirația excesivă poată să reprezinte un indicator al problemelor cardiovasculare, în special dacă transpirația abundentă are loc pe timpul nopții.

transpiratie, afectiuni inima, simptome

Citește și: 1 milion de români suferă de această boală. Care este afecțiunea declanșată de stres și un stil de viață nesănătos

Transpirația poate să fie simptomul anumitor afecțiuni

Transpirația este un proces natural al organismului, însă dacă aceasta devine excesivă atunci poate să indice că există anumite probleme și că nu totul funcționează perfect.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Printre afecțiunile care pot cauza transpirații excesive se numără tulburările cardiace, problemele tiroidiene sau perioada menopauzei.

„Noi transpirăm ca să ne reglăm temperatura corporală atunci când e mai cald afară sau când facem sport ori suntem răciți. De obicei, transpirăm mai mult ca să se formeze o peliculă pe suprafața pielii și să ne răcorească, astfel încât organele interne să n-aibă de suferit prin prisma căldurii de afară.

Mai putem transpira şi în cazul în care avem nişte probleme tiroidiene sau suntem în preajma menopauzei. Dacă avem anumite probleme cardiace, transpirăm mai mult noaptea. Și aici avem un semnal de alarmă şi trebuie să mergem la medic”, a explicat medicul dermatolog Cristina Safta, scrie antena3.ro.  

Chiar dacă până la un punct transpirația este normală, aceasta poate să devină foarte deranjantă, mai ales dacă apare constant la nivelul feței sau al palmelor.

În cazul în care transpirația ajunge să afecteze calitatea vieții, specialiștii pot prescrie anumite tratamente pentru diminuarea acesteia.

„Această transpirație ajunge să deranjeze atunci când începem să transpirăm la nivelul feţei. Mai deranjează şi transpirația excesivă la nivelul palmelor.  Social vorbind, deranjează foarte tare şi dacă transpiri în palme. Există soluţii pentru această hipersudoraţie. Ne folosim de tratamentele la îndemână pentru pacienți. Adică prescriem creme sau spray-uri, deodorante care blochează mai bine porii, astfel încât să nu transpirăm. Însă ele sunt relativ eficiente și doar dacă le vom folosi vom avea succes într-o oarecare măsură”, a spus dermatologul.

Citește și: VIDEO Totul despre cataractă, boala ochiului! Cum se poate trata această afecțiune?

transpiratie, afectiuni inima, simptome


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si