Melanomul este cel mai grav tip de cancer de piele și este diagnosticat de 17.500 de ori pe an în Marea Britanie, potrivit The Sun.

Acest tip de cancer se dezvoltă pe pielea care a fost expusă la prea mult soare.

Citește și: EXCLUSIV: Cea mai modernă metodă de depistare a cancerului la sân, gratuită în România/ Tudor Ciuhodaru: ”Poate diagnostica acest tip de cancer în stadiile incipiente”

Boala este mortală și ia viața a cel puțin 2.340 de oameni anual, conform Cancer Research UK.

Simptomul "invizibil" poate apărea când dai cu aspiratorul

Potrivit sursei citate, simptomul "invizibil" al cancerului de piele poate fi descoperit când dai cu aspiratorul.

Atenție: dacă ai probleme de respirație și îți tragi cu greu suflul la îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi, cum ar fi datul cu aspiratorul în casă, ar putea fi un semn al melanomului.

Citește și: VIDEO- Atenție când mergeți în concendiu! Vacanța este momentul în care un sistem sănătos se poate infecta cu diverse virusuri

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu este singurul simptom care apare în cazul cancerului de piele, dar este unul dintre cele mai neglijate de pacienți, spun medicii. 

Rata de supraviețuire în cazul cancerului de piele

Vestea bună în cazul cancerului de piele este că ratele de supraviețuire sunt foarte mari, 87% dintre pacienți trăind la cel puțin 10 ani de la diagnosticare.

Dar dacă nu este tratat, cancerul se poate răspândi în alte părți ale corpului, cum ar fi ficatul, creierul, plămânii și oasele.

Organismul obosește mult mai mușor când are o boală ascunsă care dereglează metabolismul. În plus, odată ce ajunge la plămâni, poate declanșa dificultăți de respirație, potrivit organizației de caritate împotriva cancerului Macmillan.

Ca și în cazul oricărui alt cancer, ratele de supraviețuire sunt cele mai bune atunci când boala este detectată rapid și când afectează doar pielea.

Alte simptome ale cancerului de piele

La femei cel mai frecvent cancerul de piele de tip melanom apare pe picioare. Bărbații sunt mai predispuși să aibă melanom pe trunchi- în spate sau pe piept.

Este bine să cunoaștem și alte opt semne ale cancerului de piele, care sunt relativ ușor de tratat:

Cel mai frecvent semn al melanomului este apariția unei noi alunițe sau o modificare a unei alunițe existente, cum ar fi:

- Aluniță cu un amestec de culori
- Aluniță mare
- Aluniță care se schimbă în timp
- Aluniță umflată
- Aluniță care sângerează
- Aluniță cu mâncărime
- Aluniță cu crustă

- Semn în formă de linie sub unghie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si