Deținutul austriac Rudolf Friemel și tânăra spaniolă Margarita Ferrer Rey, aflată la muncă forțată, și-au depus jurămintele într-unul dintre cele mai terifiante locuri pe care le-a văzut vreodată lumea, potrivit TVn24.

Uniunea sacră a celor doi a fost făcută în martie 1944, conform legii celui de-al treilea Reich.

La ceremonia de nuntă au participat fiul Edouard, în vârstă de 3 ani, al celor doi deținuți, precum și tatăl și fratele mirelui.

auschwitz Rudolf Friemel și Margarita Ferrer Rey aveau un copil de 3 ani

Rudolf Friemel și Margarita Ferrer Rey aveau un copil de 3 ani

[Sursa foto: Twitter]

Cuplului căsătorit li s-a permis să petreacă noaptea nunții într-o celulă din interiorul lagărului situat în blocul 24 de la Auschwitz.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

A doua zi, Margarita și micuțul Edouard s-au întors în celulele lor. O orchestră de tabără a oferit acompaniament muzical, în timp ce Wilhelm Brasse- un deținut polonez- a făcut fotografii cu tinerii căsătoriți.

Înainte de ceremonie, mirelui i s-a permis să-și aranjeze părul, a împrumutat un costum, cravată și pantofi din garderoba SS.

Mirele, executat în cămașa de la nuntă

Lider al rezistenței prizonierilor, mirele austriac nu a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial.

Germanii l-au spânzurat la mai puțin de nouă luni de la nuntă, în 30 decembrie 1944, după o încercare de evadare nereușită.

A murit purtând chiar cămașa cu care se căsătorise. Deținutele de la Auschwitz brodaseră cămașa cu trandafiri pentru ocazia specială.

Soția și fiul prizonierului austriac au supraviețuit războiului. Margarita

a murit în 1987, arată  sursa citată. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si