Pe insula Okinoshima se afla celebrul altar Okitsu, construit in secolul al 17-lea. Aici, oamenii se rugau pentru ca marinarii sa se intoarca acasa teferi de pe mare. Barbatii care pun piciorul pe aceasta insula trebuie sa se dezbrace inainte si sa treaca printr-un ritual de purificare. Iar la plecare, acestia nu au voie sa ia suveniruri de pe insula sau sa dezvaluie detalii despre vizita lor aici.

Cu mult timp inainte de construirea altarului Okitsu, insula era locul unde aveau loc ritualuri prin care se binecuvantau navele prin care se facea schimbul de bunuri cu China sau Coreea de Sud.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mii de artefacte au fost descoperite pe aceasta insula, unele dintre ele de mare valoare, precum inele de aur aduse din Peninsula Coreeana.

Insula este acum vizitata de turisti intr-o singura zi din an: 27 mai, iar ritualurile stravechi inca mai sunt respectate. Numarul maxim de vizitatori este de 200, insa accesul femeilor este in continuare interzis pe insula.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si