Biserica Manastirii Frasinei poarta hramul Adormirea Maicii Domnului.

Potrivit adevarul.ro, interdictia privitoare la femei a fost impusa de duhovnicul si episcopul Calinic dupa o perioda de doi ani in care s-a rugat pe muntele sfant Athos, din Grecia, unde femeile nu au avut niciodata acces.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Femeile sunt tinute la distanta de manastire nu in urma vreunui control riguros, ci de legamantul, pe care multi il considera blestem, lasat de Calinic, episcopul Ramnicului Noului Severin, la 17 ianuarie 1867, si gravat pe o piatra asezata la doi kilometri de manastire.

"Acest sfant locas s-a cladit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca din partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca.

Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, garbavia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vina asupra lor tot fericitul bine", dupa cum spune legamantul.
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si