Oficialii OMS au depus eforturi pentru a convinge autorităţile din Tanzania că se află pe o cale greşită în privinţa pandemiei şi a vaccinării, situația fiind extrem de periculoasă pentru sănătatea populației.

Vaccinurile funcţionează şi încurajez guvernul Tanzaniei să se pregătească pentru campania de vaccinare anti-COVID-19 ”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul OMS pentru Africa, potrivit Adevarul.

Citeste si: Cât durează imunizarea după vaccinul anti-COVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Tanzania refuză cu obstinație orice vaccin anti-COVID

Ministrul Sănătăţii din Tanzania, Dorothy Gwajima, nu vrea să audă de nicio campanie de vaccinare. Poziţia a fost exprimată într-o conferinţă de presă în urmă cu două săptămâni, unde un alt oficial a prezentat reţeta unei băuturi făcute din ghimbir, ceapă, lămâie şi piper care ar ajuta la prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirusul.

„Trebuie să ne îmbunătăţim igiena personală, să ne spălăm mâinile cu săpun, să facem exerciţii fizice, să mâncăm bine, să bem suficientă apă şi să utilizăm remediile naturale cu care ţara noastră este înzestrată”, a spus Gwajima, citată de BBC.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinul Sputnik V, eficient împotriva tulpinii britanice de coronavirus. Anunțul Moscovei

Oficialul a ţinut să accentueze că aceste recomandări nu sunt făcute pentru că virusul ar fi prezent pe teritoriul Tanzaniei, ci pentru că „devastează” ţările vecine.

Președintele Tanzaniei: Măștile sunt periculoase pentru sănătate

Preşedintele Tanzaniei, John Magufuli, şi-a declarat ţara „liberă de COVID-19” şi a început o lungă campanie de negare a utilităţii măştilor şi a testării, luând în derâdere ţările vecine care au impus, pe rând, măsuri de combatere a răspândirii

virusului.

John Magufuli a mers şi mai departe, susţinând recent că vaccinurile anti-COVID-19 pot fi dăunătoare şi că ar fi mai bine pentru cetăţenii Tanzaniei să utilizeze diferite practici, precum inhalarea de abur, şi medicamente pe bază de plante.

Citeste si: Pașaport COVID. Tot ce se știe până acum despre acest document. Reguli de călătorie

De ce refuză Madagascarul vaccinarea

Până acum, doar Madagascarul şi-a mai anunţat intenţia de a nu accepta vaccinuri anti-COVID-19, alegând să utilizeze remedii tradiţionale nerecomandate de OMS.

Politica guvernului este cu atât mai greu de înţeles în cazul Madagascarului, având în vedere că prezenţa virusului pe teritoriul ţării este recunoscută și face victime.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si