Singurul animal din lume care are 3 inimi
Un singur animal din lume are trei inimi. Despre ce necuvântătoare este vorba?
Nu este un secret că natura este minunată, iar cele mai mari mistere ale lumii necuvântătoarelor continuă să uimească întreaga populație.
În timp ce majoritatea vietăților au o singură inimă, una dintre ele supraviețuiește cu trei. Despre ce necuvântătoare este vorba?
Caracatița este animalul unic din lume care are trei inimi. În ciuda celor trei suflete, caracatița
Unicul animal cu trei inimi este considerat și unul dintre cele mai inteligente animale. În urma cercetărilor, specialiștii au ajuns la concluzia că această vietate poate ajunge să folosească diferite unelte, să deschidă diferite recipiente, să se deplaseze dintr-un acvariu în altul pentru a supraviețui și chiar să rezolve anumite jocuri, precum un puzzle.
Caracatița este expertă în arat camuflării, pe care o folosește când este prădată. Vietatea spectaculoasă își poate schimba forma și culoarea, integrându-se perfect în peisajul în care se află.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
O altă abilitate excepțională pe care o are caracatița este cerneala. Când este speriată sau se află în pericol, caracatița începe să stropească cu cerneală.
Citește și: Animalul care oferă lapte cu efecte miraculoase
Pe lângă inteligență și unicitatea dată de cele trei inimi, caracatița este considerată o vietate complexă. Are opt tentacule prevăzute cu ventuze, au sângele albastru și nu au nici măcar un os.
De asemenea, caracatița moare la scurt timp de la împerechere, după ce s-a asigurat că ouăle depuse au eclozat, pentru că nu se hrănește. Dacă simte că îi este prea foame și ouăle nu au eclozat, nu le părăsește, ci începe să își mănânce din tentacule.Trebuie să știți că cel mai inteligent animal cu trei inimi este veninos, un prădător carnivor și vânează pești mai mici. Caracatița de hrănește cu crabi, homari, scoici și multe tipuri de pește.
În lume există peste 300 de specii de caracatiță, spun specialiștii. Caracatițele trăiesc în mări și oceane, în apele tropicale și temperate de coastă. Cea mai mare caracatiță din lume trăiește în Oceanul Pacific, are aproape 5 metri și 15 kilograme și se numește Enteroctopus Dofleini.