Close sidebar
Close sidebar

Singurul animal din lume care are 3 inimi

Un singur animal din lume are trei inimi. Despre ce necuvântătoare este vorba? 

Elena Tasca,

Caracatița- singurul animal din lume care are trei inimi

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nu este un secret că natura este minunată, iar cele mai mari mistere ale lumii necuvântătoarelor continuă să uimească întreaga populație.

În timp ce majoritatea vietăților au o singură inimă, una dintre ele supraviețuiește cu trei. Despre ce necuvântătoare este vorba?

Caracatița, singurul animal din lume care are trei inimi

Caracatița este animalul unic din lume care are trei inimi. În ciuda celor trei suflete,  caracatița are o speranță de viață redusă. Majoritatea speciilor au media de viață de aproximativ șase luni, iar puține sunt exemplarele care ajung să trăiască până la cinci ani.

Unicul animal cu trei inimi este considerat și unul dintre cele mai inteligente animale. În urma cercetărilor, specialiștii au ajuns la concluzia că această vietate poate ajunge să folosească diferite unelte, să deschidă diferite recipiente, să se deplaseze dintr-un acvariu în altul pentru a supraviețui și chiar să rezolve anumite jocuri, precum

un puzzle.

Caracatița este expertă în arat camuflării, pe care o folosește când este prădată. Vietatea spectaculoasă își poate schimba forma și culoarea, integrându-se perfect în peisajul în care se află.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

O altă abilitate excepțională pe care o are caracatița este cerneala. Când este speriată sau se află în pericol, caracatița începe să stropească cu cerneală.

Citește și: Animalul care oferă lapte cu efecte miraculoase

Caracatița este considerată unul dintre cele mai inteligente animale

[Sursa foto: istockphotos]

Pe lângă inteligență și unicitatea dată de cele trei inimi, caracatița este considerată o vietate complexă. Are opt tentacule prevăzute cu ventuze, au sângele albastru și nu au nici măcar un os. De asemenea, caracatița moare la scurt timp de la împerechere, după ce s-a asigurat că ouăle depuse au eclozat, pentru că nu se hrănește.

Dacă simte că îi este prea foame și ouăle nu au eclozat, nu le părăsește, ci începe să își mănânce din tentacule.

Trebuie să știți că cel mai inteligent animal cu trei inimi este veninos, un prădător carnivor și vânează pești mai mici. Caracatița de hrănește cu crabi, homari, scoici și multe tipuri de pește.

Caracatița este expertă în arta camuflării

[Sursa foto: istockphotos]

În lume există peste 300 de specii de caracatiță, spun specialiștii. Caracatițele trăiesc în mări și oceane, în apele tropicale și temperate de coastă. Cea mai mare caracatiță din lume trăiește în Oceanul Pacific, are aproape 5 metri și 15 kilograme și se numește Enteroctopus Dofleini. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI