Close sidebar
Close sidebar

Sistemul romanesc de sanatate e "la perfuzii", dar avem peste 14.000 de medici care lucreaza in strainatate

Peste 4.000 de medici romani lucreaza in Franta, iar in Germania numarul lor se apropie de aceasta cifra, datele fiind reale, intrucat sunt transmise de catre autoritatile profesionale din respectivele tari, a declarat, vineri, Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), prezent la Adunarea Generala Extraordinara a CMR.

,


DISTRIBUIE
acest articol

"Numarul medicilor romani din Franta depaşeşte 4.000. In Germania au ajuns şi acolo cam la 4.000. Ceea ce este de remarcat este ca numarul şi rata intrarilor in Germania a crescut exponential in ultimii trei-patru ani. in Germania aproape ca i-au ajuns pe cei din Franta", a spus Gheorghe Borcean.

De asemenea, in Marea Britanie lucreaza peste 3.000 de medici romani, in Belgia 600 de medici romani, in Italia circa 400, iar in Spania tot tot in jur de 400, a mai spus Borcean.  Mai sunt medici romani in Statele Unite, in Australia şi in alte tari, potrivit datelor primite de CMR de la organismele profesionale omoloage.  "Putem spune ca in strainatate lucreaza undeva peste 12.000-13.000, catre 14.000 de medici romani", a adaugat preşedintele CMR.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Intrebat cate avize sunt cerute anual de catre medici pentru a lucra in strainatate, preşedintele CMR a spus ca aceasta cifra nu este relevanta.  "Este relevant cati medici avem confirmati ca lucrand in respectivele tari", a adaugat Gheorghe Borcean.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI