Close sidebar
Close sidebar

Situatie critica in Constanta din cauza viscolului. Peste 140 de persoane, printre care si copii, au ramas blocate pe A2. Autoritatile din orasul Ovidiu au salvat 110 de persoane, ramasi inzapeziti

Un numar de 110 persoane care au avut probleme din cauza viscolului, printre acestea aflandu-se si cetateni din Republica Moldova si Ucraina, au fost salvate de catre autoritatile din orasul constantean Ovidiu.

,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE 14:30

Cele aproximativ o suta de persoane surprinse de viscol pe autostrada A2 si care au petrecut noaptea in spaţiile de servicii de pe marginea soselei, vor fi preluate si duse in locurile unde si-au lasat autovehiculele, dupa care vor intra in convoi si vor fi conduse pana la Lehliu Gara, de unde isi vor putea continua drumul, anunţa Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa (ISU) Calarasi.

Autostrada Soarelui (A2) este in continuare inchisa, sambata, iar drumarii acţioneaza pentru deszapezirea ambelor sensuri de mers folosind 11 freze, trei utilaje Unimog si cinci autospeciale ATB, astfel incat, pana la lasarea intunericului, traficul sa fie reluat, potrivit unui comunicat dat publicitaţii de ISU Calarasi.

Cele aproximativ o suta de persoane care vineri au fost surprinse de viscol pe A2 si care au petrecut noaptea in spaţiile de servicii de la Drajna vor fi preluate si duse in locurile unde si-au lasat autovehiculele, dupa care se va forma un convoi care va fi condus pana la Lehliu

Gara de unde oamenii isi vor putea continua deplasarea catre destinaţie.

”Persoanele vor fi preluate de la Drajna si vor transportate in spaţiile de servicii si in locurile unde si-au lasat autovehiculele pe parcursul zilei de ieri (vineri n.r.). Ulterior se va crea un convoi cu antemergator format din utilaje de deszapezire, astfel ca persoanele preluate sa fie conduse pana la kilometrul 63, in zona Lehliu Gara, de unde isi pot continua deplasarea catre destinaţiile finale”, precizeaza comunicatul ISU Calarasi.

 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Reprezentantii Primariei Ovidiu din judetul Constanta arata intr-un comunicat ca, vineri dimineata, autoritatile locale au intervenit pentru salvarea a 20 de persoane aflate in tranzit prin oras, care ramasesera blocate la un han, scrie news.ro.

De asemenea, pe Autostrada A4, in apropierea orasului, a avut loc un accident in care au fost implicate trei autovehicule. in urma impactului nu s-au inregistrat persoane ranite.

Printre cei implicati in accident s-a aflat si o familie de ucrainieni. Cei doi adulti si un copil au fost cazati in localitate.

Autoritatile au intervenit si in cazul a 30 de navetisti ramasi inzapeziti in zona limitrofa a orasului, precum si pentru a oferi ajutor unui numar de 40 de persoane din Republica Moldova, aflate intr-un autocar.

Totodata, pompierii au salvat un paznic ramas inzapezit timp de 20 de ore pe autostrada A4, la kilometrul 5, acesta solicitand ajutor la 112.


Peste 140 de persoane se afla, vineri seara, in benzinariile Rompetrol de pe autostrada Bucuresti-Constanta, inchisa din cauza viscolului, oamenii avand la dispozitie gratuit apa, mancare, bauturi calde.

Potrivit reprezentantilor Rompetrol, vineri seara, 146 de persoane, intre care si zece copii, sunt blocate in cele patru benzinarii ale companiei de pe A2.

Oamenii primesc gratuit apa, mancare si bauturi calde, precum si acces la serviciile locale disponibile, se arata intr-o informare a companiei.

intre cele 146 de persoane se numara angajati ai benzinariilor, dar si clienti care au intrat sa alimenteze si nu au mai putut pleca din cauza ninsorilor abundente, precum si persoane intoarse din drum de catre politisti pentru ca autostrada este inchisa.

Mai mult de jumatate dintre aceste persoane se afla in benzinaria din judetul Calarasi, pe sensul de mers spre Constanta.

Sursa foto: news.ro

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro


Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI