Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Situație de criză pe Aeroportul Otopeni după ce TAROM a anulat mai multe zboruri. Piloții companiei aeriene, “inapți de zbor”! Mesajul ministrului Sorin Grindeanu

Situație de criză la compania aeriană TAROM: un protest spontan al piloților TAROM a creat haos pe Aeroportul Otopeni și pe alte aeroporturi unde compania operează. Cel puțin 10 curse au fost anulate luni ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”. Situația de criză s-a agravat în cursul zilei de luni, noi zboruri TAROM fiind anulate, pe motiv că "un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”.

Sorin Negru,

Piloții TAROM, "indisponibili de zbor". Haos pe Aeroportul Otopeni

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situație de criză pe Aeroportul Otopeni după ce TAROM a anulat mai multe zboruri în cursul nopții de duminică spre luni, iar problemele continuă să apară și astăzi.

UPDATE 15.00 Peste 30 de zboruri au fost anulate în cursul zilei de luni, 8 iulie.

„Avem un număr ridicat, 29 de piloți sau comandanți, depinde de aeronavă, care au invocat în acest interval situația de inapt de zbor pentru 24 de ore”, a declarat reprezentantul TAROM, Alexandru Anghel, într-o intervenție la un post TV. 

UPDATE 10.00. Ministrul Sorin Grindeanu, avertisment pentru conducerea TAROM

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, anunţă, după ce mai multe curse Tarom au fost anulate luni că a solicitat managementului TAROM să ia urgent măsuri, apreciind că accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție

la buna funcţionare a companiei.

"Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situaţia actuală! Echipa managerială, selecţionată în baza prevederilor Ordonanţei privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje şi pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM”, afirmă

ministrul Transporturilor.

UPDATE 9,40. Protest spontan al piloților TAROM

Motivul real al crizei de la TAROM ar fi un protest spontan al piloților, care au preferat să anunțe, rând pe rând, că nu pot ajunge la muncă din cauza unor probleme de sănătate. 

Piloții cer majorarea bugetului de salariului cu 30% și renegocierea contractului colectiv, de la 1 august, contract care urmează să expire în luna octombrie. 

UPDATE Cel puțin 10 curse TAROM anulate

Compania TAROM a anunţat luni anularea a 10 curse ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, după ce iniţial anunţase că trei curse sunt anulate, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, însă multe alte curse către destinaţii interne sau către destinaţii din Europa figurau ca anulate.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beyrut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni- Iaşi-Otopeni, ROT621/2- Otopeni- Oradea-Otopeni, ROT261/2- Otopeni- Istanbul-Otopeni, ROT231/2- Otopeni- Budapesta-Otopeni, ROT 301/2- Otopeni- Frankfurt-Otopeni, ROT361/2- Otopeni- Amsterdam – Otopeni, ROT 381/2- Otopeni- Paris-Otopeni.

UPDATE. TAROM se află "într-o situație fără precedent"

”Compania traversează astfel o situaţie fără precedent, iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de solutii şi protejarea pasagerilor încă de azi noapte. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center şi o parte dintre piloţi şi însoţitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operaţională şi iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activităţi s-a alocat deja personal suplimentar”, anunţă Tarom.

Piloții TAROM, "indisponibili de zbor". Haos pe Aeroportul Otopeni

Compania Tarom anunţă că trei curse spre şi dinspre Cairo, Beirut şi Amman au fost anulate luni ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

Cu toate acestea, şi alte curse pe rute precum Budapesta, Iaşi, Madrid, Amsterdam, Paris, Frankfurt, figurează ca anulate, potrivit News.ro.

Pasagerii care urmau să decoleze cu aeronavele TAROM au fost nevoiți să aștepte cu orele, în toiul nopții, în sălile de așteptare ale aeroportului Otopeni.

Ce a transmis compania TAROM

Compania TAROM anunţă anularea zborurilor către şi dinspre Cairo, Amman şi Beirut din data de 8 iulie 2024, ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

”În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt. Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului”, precizează TAROM.

Cursele anulate sunt:
– ROT101/2 OTOPENI -CAIRO- OTOPENI,
– ROT167/8 OTOPENI -BEYRUT- OTOPENI,
– ROT187/8 OTOPENI -AMMAN-OTOPENI.

”TAROM regretă disconfortul creat şi asigură pasagerii că siguranţa acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări. Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile. Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”, transmite Tarom.

Pentru informaţii suplimentare, pasagerii pot contacta centrul de suport TAROM la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000 sau pe oricare dintre adresele de email: contact@tarom.ro, rezervari@tarom.ro.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Piloții TAROM, "indisponibili de zbor". Haos pe Aeroportul Otopeni

[Sursa foto: Facebook]

Care este motivul pentru care sunt anulate noi curse TAROM?

Cursa Tarom de la Beirut, care trebuia să sosească la Bucureşti la 6.30 figurează ca anulată, dar tot anulate sunt cursele de la Iaşi (6.35), de la Budapesta şi de la Madrid.

De asemenea, figurează ca anulate curse care ar trebui să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” din Capitală, şi spre Istanbul, Oradea, Budapesta, Bruxelles, Madrid, Frankfurt, Amsterdam.

Este vorbe atât despre zboruri care ar fi trebuit deja să ajungă sau să plece spre alte destinaţii, dar şi despre zboruri programate în cursul zilei, până după-amiază.

Până la această oră, compania nu a oferit o explicaţie oficială pentru întreaga situaţie.

Lista zborurilor TAROM anulate (plecări de pe Otopeni):

  • RO101 CAIRO (CAI) 00:45
  • RO187 AMMAN (AMM) 00:45
  • RO621 ORADEA (OMR) 07:50
  • RO231 BUDAPEST (BUD) 07:55
  • RO415 MADRID (MAD) 08:10
  • RO301 FRANKFURT (FRA) 08:35
  • RO361 AMSTERDAM (AMS) 08:35
  • RO381 PARIS (CDG) 08:40

Lista zborurilor TAROM anulate (sosiri pe Otopeni):

  • RO168 BEIRUT (BEY) 06:30
  • RO710 IASI (IAS) 06:35
  • RO102 CAIRO (CAI) 07:20
  • RO188 AMMAN (AMM) 07:20
  • RO702 IASI (IAS) 10:00
  • RO622 ORADEA (OMR) 11:00
  • RO262 ISTANBUL (IST) 12:00
  • RO232 BUDAPEST (BUD) 12:00
  • RO302 FRANKFURT (FRA) 14:40
  • RO362 AMSTERDAM (AMS) 15:25
  • RO382 PARIS (CDG) 15:50
  • RO416 MADRID (MAD) 17:05

Ce solicită piloții TAROM

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, în anul 2020, compania Tarom avea 1800 de salariați. Acum, numărul acestora a scăzut la 1100. 

Salariile piloților Tarom sunt la aproximativ jumătate față de cele ale altor companii, precum WizzAir, spun sursele citate. De exemplu, un pilot comandant Tarom câștigă aproximativ 5000 de euro, în timp ce un pilot Wizzair ia nu mai puțin de 10.000 de euro, cu toate beneficiile. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI