Close sidebar
Close sidebar

Situatie din ce in ce mai dramatica in spitalele din Romania! O pacienta, in stare grava, nu a putut fi transferata la o alta sectie fiindca rampa de acces era inutilizabila

O femeie obeza, internata la spitalul din Barlad, a contactat o infectie in spital si a fost nevoie sa fie transportata la o alta sectie. Doar ca rampa de acces nu poate fi utilizata, iar o echipa de pompieri au trebuit sa intervina.

,


DISTRIBUIE
acest articol

##CITAT55##

Femeia de 75 de ani si 140 de kilograme a contactat o infectie in Spitalul Municipal din Barlad. Medicii au decis sa o transfere de la Sanatorul TBC Barlad catre ATI-Reanimare (fiind acelasi spital, dar cladiri diferite). Transferul s-a dovedit a fi o misiune extrem de dificila si asta pentru ca rampa de acces a spitalului este inutilizabila. Medicii au trebuit sa ceara ajutorul pompierilor ca sa reuseasca sa mute pacienta.

Doctorul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui a povestit pe Facebook ce s-a intamplat: “ Pacient cronic cu obezitate morbidă se interneaza într-un Spital Municipal din România pentru un puseu hipertensiv complicat cu edem pulmonar. Aici se pricopseşte cu un microb de spital multirezistent la antibiotice (pt.cunoscatori Klebsiella MDR). Ajunge intubată şi ventilata mecanic pe ATI, tratată cu TAZOCIN, cu evolutie lent favorabilă.
Este detubată şi trimisă pe o sectie exterioara spitalului unde se agravează. Se solicita ambulantei echipaj cu medic pentru transfer înapoi la ATI. La secţia exterioara surpriză..... patul pe roti al pacientei defect, rampa de acces complet inutilizabilă (lungime max.1 m, înclinatie foarte abrupta 40 grade). Noi cei de la Ambulanţă multumim pompierilor pentru că au intervenit în spital, ne-au ajutat să o mobilizăm şi să o transportăm din salon la targa ambulanţei.
Dar oare pacientul poate mulţumi sistemului medical din România ????”.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Angela Chirilă, managerul spitalului, a spus ca problema rampei de la Pavilionul II (Sanatoriul TBC) este cunoscuta si ca se cauta solutii.

“Există un proiect de reabilitare a clădirii şi încercăm să accesăm fonduri europene odată cu deschiderea Axei. Nu putem face modificarea rampei în acest interval. Am avut control de la Inspecţia de Stat şi am discutat chiar despre această rampă. Reabilitarea clării costă 27 de milioane de lei”, a spus, pentru “Adevărul”, ec.

Angela Chirilă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI