Avem diplome de studii, dar nu prea avem ce să facem cu ele! An de an, facultăţile din România scot licenţiaţi pe bandă rulantă, în timp ce forţă de muncă este tot mai mică. Şcolile de meserii au dispărut.

 

Piaţă forţei de muncă se confruntă, poate, cu cea mai mare criză din ultimele decenii.

Peste 500 de mii de şomeri cu diplome nu au nicio calificare. De exemplu, nu prea mai găseşti acum aşa uşor vreun croitor sau cizmar. În timp ce atelierele de acest fel sau devenit o raritate pe cale de dispariţie, clienţii "suspină" după vremurile demult apuse.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro

Domnul din imagini este unul dintre puţinii cizmari rămaşi în Capitală. Munceşte 10 ore pe zi în micul sau atelier, dar nu are cui să-i dea, mai departe, ştafeta meseriei.

După 55 de ani de muncă, cizmarul regretă desfiinţarea şcolilor profesionale. Clienţi care să îşi repare încălţămintea încă sunt, dar...cizmarii au cam dispărut! 
În timp ce multe dintre meserii sunt date uitării, în învăţământul profesional a ajuns o ruşine să te înscrii.


n timp ce vechile meserii dispar de pe piaţă, noile generaţii de tineri visează la calificări doar pentru a deveni antreprenori, nicidecum că să se angajeze undeva.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si