Cifrele sunt îngrijorătoare, mai ales dacă ţinem cont că obiceiurile alimentare de astăzi ne pot indica starea de sănătate de mai târziu. Astfel, 65% dintre copiii de până în 14 ani consumă zilnic dulciuri. De asemenea, 22% dintre părinţii intervievaţi recunosc că cei mici mănâncă astfel de produse chiar şi de câteva ori pe zi. Cu mult mai mult faţă de cât recomandă specialiştii. Dulciurile nu ar trebui consumate, spun ei, mai des de două ori pe săpămână.

Citeste si: Dulceata de pere: Reţeta tradiţională

Specialiştii recomandă introducerea orelor de nutriţie în şcoli

Sunt obiceiuri pe care cei mici le învaţă, din păcate, din familie. Mai mult de jumătate dintre părinţi recunosc că frecvent le oferă chiar ei copiilor gustări sărate, cum ar fi sticks-uri ori chips-uri, dar şi produse semipreparate, precum mezeluri sau crenvuşti.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar lista obiceiurilor nesănătoase poate continua. Apa nu este consumată atât de des pe cât ar trebui de către cei mici. Studiul ne arată că aproape jumătate dintre părinţi susțin că cei mici consumă băuturi carbogazoase de câteva ori pe săptămână, iar dintre aceştia, 14% aleg sucul în locul apei, atunci când vine vorba despre hidratare, deşi, conform specialiştilor, sucurile nu ne pot hidrata.

Citeste si: Alimentul minune care te scapă de Alzheimer. Fiecare român îl are în casă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si