In articol:
- Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească
- Slănină fiartă în zeamă de varză- mod de preparare
Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească
Slănina de porc fiartă în zeamă de varză este un deliciu culinar tradițional, o mâncare de porc deosebită de care nu mulți au avut ocazia să se bucure de gustul ei.
Când auzi de slănină că este "fiartă în zeama de varză", mulți au impulsul de a spune Nu, ce este asta?! Dar cei care încearcă să treacă peste prima impresie și își fac curaj pentru această rețetă vor avea parte de o surpriză plăcută, spun specialiștii în bucate românești.
Citeste si: Slănină de porc. Cum ne afectează sănătatea acest preparat tradițional
Slănină fiartă în zeamă de varză- mod de preparare
Ingrediente:
o bucată de 300-400 g slănină
un litru zeamă de varză
2 foi dafin
piper boabe
sare
7 căței de usturoi
Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun
Pentru această specialitate tradițională, slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.
În funcție de fragezimea slăninuței, ea poate fierbe într-un interval între 20- 45 de minute sau trebuie ținută mai mult.
Odată fiartă, se presară pe deasupra un strat de usturoi pisat și se lasă așa 15 minute (un fel de marnada), după care să înlătura, potrivit femina.ro.
Merge de minune cu un păhărel de palincă sau țuică fiartă.