Close sidebar
Close sidebar

Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească

Slănina fiartă în zeamă de varză pare o curiozitate culinară, dar este o rețetă veche românească care te va face să îți lase gura apă.

Razvan Ilie,

Slănina de porc fiartă în zeamă de varză este un deliciu culinar tradițional [Sursa foto: gustoase.net]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească

Slănina de porc fiartă în zeamă de varză este un deliciu culinar tradițional, o mâncare de porc deosebită de care nu mulți au avut ocazia să se bucure de gustul ei.

Când auzi de slănină că este "fiartă în zeama de varză", mulți au impulsul de a spune Nu, ce este asta?! Dar cei care încearcă să treacă peste prima impresie și își fac curaj pentru această rețetă vor avea parte de o surpriză plăcută, spun specialiștii în bucate românești.

Citeste si: Slănină de porc. Cum ne afectează sănătatea acest preparat tradițional

Slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.

Slănină fiartă în zeamă de varză- mod de preparare

Ingrediente:

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

o bucată de 300-400 g slănină
un litru zeamă de varză
2 foi dafin
piper boabe
sare
7 căței de usturoi

Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun

Mod de preparare

Pentru această specialitate tradițională, slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.

În funcție de fragezimea slăninuței, ea poate fierbe într-un interval între 20- 45 de minute sau trebuie ținută mai mult.

Odată fiartă, se presară pe deasupra un strat de usturoi pisat și se lasă așa 15 minute (un fel de marnada), după care să înlătura, potrivit femina.ro.

După gust se poate afuma.

Merge de minune cu un păhărel de palincă sau țuică fiartă. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI