România este la un pas de calificarea în optimile de finală de la EURO 2024. Cu cine ar putea juca în faza următoare a competiției din Germania?

Citește și: Slovacia- România ora 19.00, meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală EURO 2024- LIVE TEXT

Chiar și o înfrângere cu 3-0 în fața Slovaciei păstrează echipa României pe un loc 3 calificabil în grupa E, cu condiția ca Ucraina și Belgia să nu facă egal și să ne arunce pe locul 4.

Toate scenariile și calculele sunt deschise până la ora 21.00, când se încheie ultimele două partide din Grupa E- Slovacia vs. România și Belgia vs. Ucraina.

Scenariul nr. 1: România câștigă grupa E, adversar posibil: Olanda sau Slovenia

În scenariul în care România învinge Slovacia în această seara, pe Frankfurt Arena, iar Belgia nu învinge Ucraina, Naționala noastră ar câștigă grupa E și ar putea juca în optimile de finală cu un adversar accesibil, Slovenia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri- wowbiz.ro

Nu este exclus, totuși, să avem un meci greu în optimi chiar în eventualitatea locului 1 în Grupa E- am putea juca cu Olanda, dacă algoritmul complicat propus de

UEFA pentru EURO 2024 ar aranja lucrurile în acest fel.

Scenariul nr. 2: România termină pe locul 2 în grupă, adversarul ar putea fi Franța 

Situația se complică dacă România face egal sau învinge Slovacia, dar termină totuși grupa E pe locul 2, în spatele Belgiei.

În această situație, adversarul nostru ar putea fi locul 2 din Grupa D, respectiv naționala Cocoșului galic, temuta Franța.

Scenariul nr. 3: România se califică de pe locul 3, ar putea întâlni Anglia sau Spania în optimile de finală

În mod cert, după cum arată calculele hârtiei, Naționala lui Edi Iordănescu trebuie să forțeze victoria în această seară cu Slovacia, pentru a întâlni singurul adversar accesibil pentru optimile EURO 2024- Slovenia.

Dacă pierdem cu Slovacia și terminăm, totuși, pe locul al treilea în grupă, ne calificăm in extremis, dar aversarul va fi unul redutabil: Anglia sau Spania.

Citeste si: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ianis Hagi şi Florinel Coman au fost titularizaţi în echipa României pentru meciul cu Slovacia, care are loc miercuri (ora 19:00), pe Frankfurt Arena, în Grupa E a Campionatului European de fotbal- EURO 2024, găzduit de Germania. 

Ianis Hagi i-a luat locul lui Dennis Man, iar Coman l-a înlocuit pe Valentin Mihăilă, faţă de meciul cu Belgia.

Şi la slovaci s-a produs o modificare, David Strelec urmând să joace din primul minut, în locul lui Robert Bozenik.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si