In articol:
- Șnițele de soia. Ingrediente necesare
- Șnițele de soia. Șnițele de soia rețetă. Șnițele de soia crocante. Șnițele de soia mâncare de post
- Șnițele de soia. Modalitate de preparare
- Șnițele de soia. Secretul șnițelelor crocante
- Șnițele de soia. Iata care sunt principalele elemente nutritive din soia:
Șnițele de soia. Ingrediente necesare
Bucățele de soia (numărul lor depinde de câte porții vreti)
sare, piper, oregano
boia dulce, iute
pesmet
ulei pt prajit
Șnițele de soia. Șnițele de soia rețetă. Șnițele de soia crocante. Șnițele de soia mâncare de post
Citeste si: Ardei umpluți de post. Rețetă de post pentru un prânz delicios
Citeste si: Chec de post. Rețetă rapidă pentru un chec pufos
Șnițele de soia. Modalitate de preparare
1. Pentru inceput punem o oala cu apa si sare la fiert (daca nu tineti post puteti folosi supa,ies mult mai gustoase). Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam bucatile de soia si lasam la foc mic,pana ce acestea se hidrateaza si se inmoaie.
2. Dupa ce s-au inmuiat bine,le scoatem si le punem in sita la scurs.Daca
3. Se dau apoi prin pesmet.Si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Dupa ce se scot se pun pe un servetel sa se scurga de excesul de ulei(asta cred ca e un dezavantaj,pt ca absoarbe tareee mult).Apoi
Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!
Șnițele de soia. Secretul șnițelelor crocante
1. Snitelele ies mult mai gustoase daca le fierbem in apa cu condimente, decat daca adaugam condimentele dupa fierbere
2. Daca apa este bine scursa, snitelele se vor pastra crocante si a doua zi
3. În pesmet se poate adăuga puțin praf de usturoi
Citeste si: Gogoşi de post. Ingredientul secret din rețeta bunicii care le face mai pufoase și mai aromate
Șnițele de soia. Iata care sunt principalele elemente nutritive din soia:
1. Antioxidantii din soia- soia este bogata in antioxidanti, care contribuie la protejarea vaselor de sange, a inimii si a sistemului circulator, in general. Acestia scad intensitatea simptomelor cauzate de menopauza, consumul de soia fiind recomandat femeilor mature;
2. Fitonutrientii din soia- genisteina, daidzeina si glyciteina sunt trei substante continute de soia, care au un efect similar cu cel al estrogenului asupra organismului, fiind considerate estrogeni de natura vegetala;
3. Proteinele din soia- soia contine o cantitate de proteine similara cu cea pe care o gasim in carne, fiind foarte apreciata printre vegetarieni;
4. Carbohidratii si grasimile din soia- sunt carbohidrati sanatosi, care imbunatatesc sistemul digestiv si previn instalarea constipatiei. 5. 5. Grasimile nu contin colesterol, ba dimpotriva, contribuie la reducerea nivelului acestuia din organism;
6. Vitaminele si mineralele din soia- soia contine vitamina A, B1, B2, C, D si E, dar si aminoacizi esentiali, protide, lipide, saruri minerale, glucide, enzime sau lecitine;
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
7. Isoflavonoide- compusi controversati care pot proteja organismul impotriva boilor cardiovasculare;
8. Acid fitic- poate ajuta in lupta cu diverse afectiuni. Pe de alta parte, acest compus poate avea si un efect negativ, diminuand procesul de absorbtie a unor minerale. Se recomanda sa nu facem exces de soia in alimentatie;
9. Saponine- se gasesc si in fasole, mazare sau quinoa si pot da un gust amar mancarii. Spala bine boabele inainte sa le gatesti.
În perioada postului puteți pregăti pentru masa de prânz șnițele de soia.