Societatea Ornitologică Română a avertizat, vineri, despre un nou caz de braconaj, fiind o specie care nu se vânează în această perioadă datorită suspendării în instanţă a cotelor de vânătoare pentru acest sezon.
“După ce am auzit focurile de armă, am observat două persoane în teren şi m-am dus să vorbesc cu ele. Mi-au spus că ştiu că vânătoarea la gârliţă mare este suspendată şi că au permis de vânătoare pentru fazan şi iepure.
După discuţie, nu şi-au continuat partida de vânătoare şi au ales să plece. M-am dus în zona din care veneau, şi am văzut o gârliţă mare moartă. Am anunţat imediat autorităţile care au venit la faţa locului şi au deschis o anchetă”, a declarat ornitologul SOR, Emil Todorov.
Citeste si: Păsări crescute în ferma viitorului
Lacul Iezer este un loc important de iernare pentru gâștele cu gât roșu și gârlițele mari
În zona lacului Iezer Călărași echipa SOR a numărat miercuri, 12 ianuarie, aproape o sută de mii de gârlițe mari. „Şi acest caz arată nevoia implementării unor soluţii informatice care să asigure înregistrarea exemplarelor împuşcate din speciile admise la vânătoare, pentru a descuraja braconajul. Numai printr-o colaborare activă a instituţiilor cu responsabilitate în implementarea legislaţiei cinegetice şi cu folosirea unor instrumente de lucru performante se va putea reduce acest fenomen”, a declarat directorul executiv al SOR, Dan Hulea.
Lacul Iezer Călăraşi se numără printre cele mai importante locuri de iernare pentru gâştele cu gât roşu şi gârliţele mari.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Tezaurul Dacic, furat din Drents. Au dispărut 4 dintre cele mai valoroase artefacte, printre și Coiful de aur de la Coțofenești- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Un embrion de dinozaur perfect conservat a fost găsit în China