Soia şi produsele din soia au câştigat, în ultimul timp, teren ca alternativă la carne pentru vegetarieni şi nu numai. La o simplă căutare pe Internet însă găsim şi o droaie de informaţii despre pericolul pe care l-ar ascunde soia.

Citeste si: Șnițele de soia. Idei delicioase pentru perioada postului

Soia. Când este periculoasă

 Soia. Ce se îmtâmplă în corpul tău când mănânci această legumă controversată
Soia. Ce se îmtâmplă în corpul tău când mănânci această legumă controversată

Soia are şi o parte întunecată, cea mai notabilă fiind legată de faptul că s-ar putea să vă afecteze hormonal. Aceasta pentru că are isoflavone – un tip de fitoestrogen care mimează efectul estrogenului în corp. Când mănânci multă soia, există riscul să perturbi sistemele sensibile la estrogen, inclusiv pe cel reproductiv, mai spune Patisaul. Au fost cazuri, mai spune aceasta, în care femeile au consumat atât de multă soia (60 de grame pe zi, timp de o lună) astfel încât menstruaţia nu le-a mai venit. „Dezvoltarea creierului este, de asemenea, sensibilă la estrogen, la fel şi glandele mamare şi inima“. Patisaul mai spune că posibilul rol al consumului de soia în cancer este unul incert şi recomandă femeilor care au un risc crescut de a dezvolta cancer la sân sau la ovare, cancere care sunt sensibile la hormoni, să discute cu medicul despre oportunitatea unei diete pe bază de soia.

Citeste si: Chec de post. Rețetă rapidă pentru un chec pufos

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Soia. Boabele de soia sunt o sursă bună de vitamina C, calciu, fier, proteine ​​si fibre, fiind în același timp redus de colesterol.

Cu toate acestea, pentru a fi sigur, soia trebuie să fie fierte înainte de a mânca-le. soia crude poate face o persoana bolnava si sunt chiar destul de toxice pentru a putea provoca moartea. păstăi de soia sunt foarte dure și amar de degustare, ceea ce le face o alegere proastă pentru a manca crude. Dar pentru oricine care ar dori să-l încercați, expertii recomanda ca acestea reconsidere, și cel puțin abur-le mai întâi.
Boabele de soia nu sunt singurele legume pe care nu ar trebui să fie consumate crude. Cele mai multe boabe provoca unele toxicitate daca sunt consumate crude. Fie că provoacă dureri de stomac ușoare sau toxicitate mai grave depinde de indivizii și cât de mult din boaba au mâncat.

Soia. Boabele de soia nu sunt singurele legume pe care nu ar trebui să fie consumate crude. Cele mai multe boabe provoca unele toxicitate daca sunt consumate crude. Fie că provoacă dureri de stomac ușoare sau toxicitate mai grave depinde de indivizii și cât de mult din boaba au mâncat.

Citeste si: Gogoşi de post. Ingredientul secret din rețeta bunicii care le face mai pufoase și mai aromate

 Soia. Ce se îmtâmplă în corpul tău când mănânci această legumă controversată
Soia. Ce se îmtâmplă în corpul tău când mănânci această legumă controversată

Soia. Iata care sunt principalele elemente nutritive din soia:

1. Antioxidantii din soia- soia este bogata in antioxidanti, care contribuie la protejarea vaselor de sange, a inimii si a sistemului circulator, in general.

Acestia scad intensitatea simptomelor cauzate de menopauza, consumul de soia fiind recomandat femeilor mature;
2. Fitonutrientii din soia- genisteina, daidzeina si glyciteina sunt trei substante continute de soia, care au un efect similar cu cel al estrogenului asupra organismului, fiind considerate estrogeni de natura vegetala;
3. Proteinele din soia- soia contine o cantitate de proteine similara cu cea pe care o gasim in carne, fiind foarte apreciata printre vegetarieni;
4. Carbohidratii si grasimile din soia- sunt carbohidrati sanatosi, care imbunatatesc sistemul digestiv si previn instalarea constipatiei. 5. 5. Grasimile nu contin colesterol, ba dimpotriva, contribuie la reducerea nivelului acestuia din organism;
6. Vitaminele si mineralele din soia- soia contine vitamina A, B1, B2, C, D si E, dar si aminoacizi esentiali, protide, lipide, saruri minerale, glucide, enzime sau lecitine;
7. Isoflavonoide- compusi controversati care pot proteja organismul impotriva boilor cardiovasculare;
8. Acid fitic- poate ajuta in lupta cu diverse afectiuni. Pe de alta parte, acest compus poate avea si un efect negativ, diminuand procesul de absorbtie a unor minerale. Se recomanda sa nu facem exces de soia in alimentatie;
9. Saponine- se gasesc si in fasole, mazare sau quinoa si pot da un gust amar mancarii. Spala bine boabele inainte sa le gatesti.

Soia. Cum să o folosești în trucuri de frumusețe

 Soia. Ce se îmtâmplă în corpul tău când mănânci această legumă controversată
Soia. Ce se îmtâmplă în corpul tău când mănânci această legumă controversată

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Soia. Laptele de soia este folosit in Asia de foarte mult timp nu doar in alimentatie, ci si in industria frumusetii. O metoda simpla de a scapa de tenul "uleios" este sa imbibati dischete demachiante in lapte de soia si sa le tineti pe ten 15-20 minute, cel putin de doua ori pe saptamana, scrie brightside.me Printre altele, laptele de soia normalizeaza secretia de sebum, intinereste si hraneste pielea. Este indicat să aveți grijă când și cum consumați soia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si