Yaroslav Yemelianenko a declarat ieri că „un alt lot de ruși” a fost dus la „Centrul de medicină cu radiații din Gomel ” pentru tratament.

Soldații ruși de la Cernobîl sunt tratați pentru otrăvire cu radiații în Belarus

Aceasta vine după ce lucrătorii centralei nucleare au declarat că sosirea soldaților ruși la  Cernobîl  fără echipament anti-radiații, când forțele Moscovei au capturat locul luna trecută, a fost „sinucigașă”.

Cel puțin șapte autobuze cu soldați ruși au ajuns săptămâna aceasta la Centrul Republican Științific și Practic pentru Medicină Radiațională și Ecologie Umană din Gomel, potrivit unui canal Telgram de știri din Belarus, potrivit The Daily Mail.

Citeste si: Peste 120 de IP-uri, majoritatea din Rusia, caută posibile vulnerabilități IT din România

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Yemelianenko a spus că soldații s-au îmbolnăvit pentru că nu au respectat regulile de protecție ale centralei nucleare de la Cernobîl și a zonei extrem de toxică din jur cunoscută sub numele de Pădurea Roșie.

„Cu o inteligență minimă aceste consecințe ar fi putut fi evitate”, a spus el, adăugând că protecția împotriva radiațiilor este „obligatorie, deoarece radiația este fizică – funcționează fără a ține cont de grade sau

de naționalitate”

Soldații ruși au trecut fără echipament de protecție prin Pădurea Roșie

Cei doi lucrători ucraineni care au vorbit cu Reuters erau de serviciu când tancurile rusești au intrat în Cernobîl pe 24 februarie și au preluat controlul asupra șantierului, unde personalul este încă responsabil pentru depozitarea în siguranță a combustibilului nuclear uzat și pentru supravegherea rămășițelor din beton ale reactorului.

Citeste si: Autoritățile au făcut o descoperire șocantă la granița dintre România și Ucraina. Ce s-a găsit în râul Tisa

Ambii bărbați au spus că au văzut tancuri rusești și alte vehicule blindate deplasându-se prin Pădurea Roșie, care este partea cea mai contaminată radioactiv a zonei din jurul Cernobîlului, la aproximativ 65 de mile nord de Kiev.

Situl și-a primit numele atunci când zeci de kilometri pătrați de pini au devenit roșii după ce au absorbit radiațiile de la explozia din 1986, una dintre cele mai grave dezastre nucleare din lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si