Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Soluția pentru a scăpa de durerile de spate. Kinetoterapeutul Alin Burileanu ne va arăta 3 exerciții pe care le putem face la birou

Tot mai mulți angajați se plâng de durerile de spate, cauzate de postura incorectă la birou, însă kinetoterapeuții au o soluție pentru a scăpa repede de acest disconfort.

Redactia Stirile Kanal D,

Soluția pentru a scăpa de durerile de spate. Kinetoterapeutul Alin Burileanu ne va arăta 3 exerciții pe care le putem face la birou

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Teodora Argint, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Kinetoterapeutul Alin Burileanu ne va arăta 3 exerciții pe care le putem face la birou

„Ca să facem o mică demonstrație avem nevoie de ajutorul lui Alin Burileanu, kinetoterapeut în Craiova. Aș vrea să ne spui top 3 exerciții pe care le-am putea face la birou pentru a reduce acele dureri de spate?”

Alin Burileanu, kinetoterapeut:  „Mă gândesc în primul rând la pierderea posturii la birou. Toți pierdem postura atunci când stăm mai mult de o jumătate de oră la birou. Prima reacție a corpului este practic această gârbovire sau această cocoșare pe care trebuie să o combatem.

Asta înseamnă că o să începem din poziția în picioare, în care tot timpul dacă ne gândim la opoziție anterioară mâinile amândouă să fie la spate și din această poziție de 10 ori ne lăsăm cât de mult putem pe spate, ca să întindem musculatura anterioară a corpului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un alt exercițiu extrem de eficient este din poziția șezut pe scaun. Din această poziție, genunchii sunt apropiați, vârful de la piciorul drept îl tragem către nas, ambele mâini sunt la spate, din această poziție întindem cât de mult putem piciorul și tragem de cap în jos.

Acesta este un exercițiu care va întinde toată musculatura posterioară. Facem acest exercițiu de 10 ori pe fiecare parte.

Și un alt exercițiu foarte bun pentru birou ar fi să mergem la tocul unei uși. O mână să stea mai sus, alta să stea mai jos și din această poziție să intrăm sub tocul ușii cât de mult se poate, asta ca să întindem și eventualele curburi ale coloanei vertebrale.

În altă ordine de idei sunt 3 exerciții destul de eficiente pe care le putem face la birou, le putem face în fiecare pauză de masă, pauză de cafea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI