"Podul Constanta, de la nepasare la premeditare. Aceste poze sunt facute astazi. Au mascat problemele structurale cu ipsos! (LE: adeziv de exterior) Specialistii pe care i-am consultat ne confirma ca aceasta lucrare are valoare structurala ZERO. Saptamana trecuta autoritatile responsabile au anuntat ca se vor realiza lucrari de reparatii si am crezut ca se va intampla in sfarsit ceva normal. Insa astazi suntem martorii unui act de politiciansim pur: spoiala (in adevaratul sens) unor probleme grave ca urmare a presiunii publice", scrie USR Sector 1 pe pagina de Facebook.

Reprezentantii USR cer Ministerului Transporturilor sa publice expertiza tehnica realizata in luna februarie.

Compania care administreaza reteaua nationala de cai ferate, CFR SA, a anuntat saptamana trecuta ca va desfasura in luna mai 2018 lucrari de interventie in zona Podului Constanta, din Bucuresti, in baza avizului emis de Primaria Municipiului Bucuresti, la solicitarea Regionalei CF Bucuresti. Situatia podului, aflat pe Calea Grivitei, a fost amplu dezbatuta in ultimele zile, dupa publicarea unor poze care arata un nivel avansat de degradare al acestuia.

"Lucrarile de interventie se vor executa in zona Podului Constanta, administrata de CFR, la km 4+327, in anumite intervale orare doar in cursul noptii, cand traficul este mai scazut, astfel incat impactul acestor lucrari asupra celor care tranziteaza zona sa fie cat mai mic. Pentru mentinerea conditiilor optime si de siguranta rutiera, traficul in zona Podului Constanta, in perioada interventiei, va fi dirijat si semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere", se arata in comunicat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Război între Iran și Israel. Israelienii sunt apărați de Marea Britanie și Statele Unite. Joe Biden: ”Atacul a eșuat”- wowbiz.ro

Totodata, in paralel cu desfasurarea lucrarilor de interventie, Regionala CF Bucuresti continua parcurgerea etapelor premergatoare implementarii programului de reparatii la Podul Constanta, pentru zona administrata de CFR SA, potrivit companiei.

Pana in prezent au fost elaborate expertiza tehnica si DALI (documentatie tehnico-economica similara studiului de fezabilitate), documentatii tehnice obligatorii in vederea demararii procedurilor de lansare a licitatiei pentru elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor de reparatii, potrivit CFR SA.

"Valoarea estimativa a lucrarilor de reparatii, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitatia urmand a fi lansata in semestrul II al acestui an", se arata in comunicat.

Citeste si: Iarna 2024-2025 vine cu vești bune pentru femeile pensionare! Ce schimbări vor avea loc și ce ajutor se va acorda- kfetele.ro

Citeste si: Irina Loghin reacționează dur la zvonurile cu privire moartea Mariei Ciobanu: ”Unii deja m-au pus în coșciug”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Podul Constanta, aflat in strare avansata de degradare, este in administrarea CFR, in timp ce soseaua de sub pod este in administrarea Primariei Capitalei. Reprezentantii municipalitatii spuneau saptamana trecuta ca nu pot face nimic pentru repararea podului, pentru ca nu este in administrarea lor, insa au prevazut in bugetul pe anul 2018 bani pentru lucrari de reabilitare a soselei si a caii de rulare a tramvaielor de pe Calea Grivitei.

"(...) Singura institutie abilitata de lege sa execute lucrari de consolidare/reabilitare la acest obiectiv (Podul Constanta, n.r.) este Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA. Precizam ca singurul aviz solicitat in ultimii ani pentru Podul Constanta a fost cel din 13 iulie 2017, cand, la solicitarea Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, Primaria Municipiului Bucuresti a emis un aviz de interventie necesar executarii unor "lucrari de indepartare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun in pericol participantii la traficul rutier in zona Pod Constanta (intersectia Calea Grivitei cu sos. Chitilei- Bd Bucurestii Noi), lucrari ce urmau a fi executate de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA Bucuresti, sucursala regionala Bucuresti- sectia L3 Bucuresti", a transmis saptamana trecuta PMB.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si