Close sidebar
Close sidebar

Peste 56.000 de companii au cerut șomaj tehnic. Orban: „Puteţi deja să faceţi plăţi”

56.170 de companii din România au cerut șomaj tehnic pentru angajați, lor adăugându-se peste 55.000 de cereri de la alte categorii economice, a declarat joi ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele 56.170 au solicitat șomaj tehnic pentru 459.000 de angajați.

„Sunt 56.170 de companii care, până la ora la care intrăm în şedinţa de Guvern, au solicitat şomaj tehnic pentru un număr de 459.000 de angajaţi, respectiv peste 55.000 de cereri de la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, sportivi care lucrează pe contract de activitate sportivă şi alte categorii care desfăşoară activităţi pe baza unor relaţii contractuale, altele decât contractele individuale de muncă care sunt acoperite de fondurile de la ANOFM”, a declarat ministrul.

Citeste si: Orban: „În instituţiile publice, angajaţii vor fi împărţiţi în jumate. Jumătate dintre angajaţi lucrează 15 zile”

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a transmis acesteia că poate începe plățile pentur șomajul tehnic.

„Puteţi deja să faceţi plăţi. Aveţi disponibil în fondul de şomaj, până la rectificarea bugetară, şi să aducem în completare transferurile de la bugetul de stat”, a declarat Orban.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Ministrul Muncii a cerut în ședința de guvern de joi introducerea unor noi categorii de angajați cărora li se va acorda sprijin guvernamental.

Citeste si: Ludovic Orban, despre decretul de prelungire a stării de urgenţă: ”Vreau astăzi să trimiteţi propunerile finale”

„Mă refer la avocaţi, notari, executori judecătoreşti cu activitate întreruptă total sau parţial, respectiv angajaţii cooperativelor meşteşugăreşti de consum, oamenii care au subliniat impactul pe care criza îl are asupra activităţii lor şi care ne solicită să îi avem în vedere pentru sprijinul guvernamental oferit”,

a explicat ea.

Prelungirea stării de urgență

Premierul Ludovoc Orban le-a cerut, joi, miniştrilor, la începutul şedinţei de Guvern, să trimită lista finală cu propunerile de măsuri care trebuie incluse în decretul de prelungire a stării de urgenţă.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru profesori și elevi

”Ştiu că deja s-a lucrat cu o serie de propuneri.

Vreau astăzi să trimiteţi propunerile finale pe fiecare minister, astfel încât preşedintele să aibă propunerile finale”, a transmis Orban, care a cerut ca propunerile să-I fie înmânate şi lui ”pentru ok-ul final”.

Klaus Iohannis a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, va semna un decret pentru prelungira stării de urgenţă cu încă 30 de zile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI