Șomajul tehnic continuă să fie una dintre principalele surse de controverse pentru români, care nu știu nici acum care va fi situația, exact. Ministrul Muncii a declarat că firmele vor primi fonduri din care vor plăti șomajul tehnic către angajați.

Citeste si: Ministrul Muncii: În acest moment avem 500.000 de contracte de muncă suspendate

„Aş dori să fac următoarea precizare: s-a vorbit mai devreme despre rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană şi aş vrea să clarific pentru opinia publică următoarele: acest mecanism de rambursare priveşte exclusiv relaţia Ministerul Muncii- AJOFM

- ANPIS- Ministerul Fondurilor Europene şi Comisia Europeană. Nu are niciun impact asupra solicitanţilor noştri pentru că în spaţiul public s-a vorbit despre faptul că fondurile pentru şomaj tehnic ar fi avansate de angajator şi ulterior rambursate de stat din bani publici naţionali sau de la Comisie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Noi detalii privind OUG pentru amânarea ratelor. Ministrul Finanțelor, anunț în timpul ședinței Guvernului

Nu! Situaţia e următoarea: angajatorii, începând cu primele zile ale lunii aprilie pot depune solicitările după caz la ANOFM pentru cei care au angajaţi prin contracte individuale de muncă, respectiv la ANPIS pentru celelalte forme de angajare, mai puţin contractele individuale de muncă şi vor primi banii din care vor face plăţi către angajaţi”, a declarat Violeta Alexandru.

Șomaj tehnic pentru 1.000.000 de angajați

Ministrul Muncii a mai declarat că, până în prezent, au fost suspendate o jumătate de milion de contracte individuale de muncă, dar a dat asigurări că statul este pregătit să plătească șomajul tehnic pentru un milion de angajați.

Citeste si: USR cere măsuri de urgență privind Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Se cere amânarea examenelor

Noi informații despre șomajul tehnic. „Nu! Situaţia e următoarea”
Noi informații despre șomajul tehnic. „Nu! Situaţia e următoarea”

Ce spune Guvernul despre șomajul tehnic

„Reglementările pe care noi le-am luat sunt aferente decretului pe care domnul preşedinte l-a emis. În orizontul acestui decret, care înseamnă 16 martie- 16 aprilie, noi ne-am făcut o estimare în două etape. O etapă care ar fi însemnat aproximativ 500.000 de contracte individuale de muncă suspendate, respectiv 1.000.000 (de contracte de muncă suspendate- n. r.).

Suntem pe la jumătatea acestui scenariu. Noi ne-am pregătit cu o estimare de 4 miliarde de lei pentru acoperirea unui număr de 1.000.000 de contracte suspendate. În acest moment suntem la jumătate. Sigur, nu înseamnă că ne aşteptăm ca cifra să rămână aici, doar ne-am pregătit pentru dublul numărului pe care îl avem în acest moment şi suntem atenţi în continuare, pe măsură ce evoluează lucrurile şi discuţiile noastre se reiau, pentru a fi pregătiţi în orice scenariu", a declarat Violeta Alexandru, la Digi FM.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si