Close sidebar
Close sidebar

Someri cu diploma! Din cele peste 1.300 de job-uri scoase la bursa locurilor de munca, doar 40 se adreseaza tinerilor cu studii

Au absolvit o facultate si acum se intreaba la ce le foloseste diploma. Este situatia absolventilor de studii universitare care se zbat sa-si gaseasca un loc de munca in domeniul lor. Astazi, la Constanta a fost organizata o bursa a locurilor de munca iar din cele peste 1.360 de posturi puse la bataie doar 40 se adresau tinerilor cu studii, ceilalti angajatori cauta necalificati!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Mor de foame...cu diploma in mana. Acesta este cruntul adevar cu care se confrunta absolventii de facultate.

Am intrat si noi in pielea unui fost student. Am vrut sa vedem care sunt primele standuri ce ii ies in cale la aceasta bursa a locurilor de munca. 

La standul incadrarii in jandamerie este suficienta doar diploma de bac Cei care recruteaza pun accent pe nota la purtare si pe aptitudinile fizice, asadar ne calificam pentru un post.

Absolventii de facultati se inscriu in valuri in jandamerie. De ce? Pentru ca aici chiar au un loc de munca asigurat.

Razvan Ivan, purt cuv IJJ Constanta: “ Cele doua scoli de subofiteri jandarmi  organizeaza in luna ianuarie concurs pentru ocuparea a 700 de locuri”. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

In rest, la aceasta bursa de joburi sunt puse la bataie o gramada de posturi....pentru muncitori necalificati.

Adelina Vlad, purtator de cuvant AJOFM Constanta: “Peste 1.360 de locuri de munca, din pacate, foarte putine pentru cei cu studii superioare, numai 40 la numar.

Dar asa se intampla in fiecare an”. 

La targ l-am gasit si pe Dragos, un tanar de 23 de ani, specializat in fizica tehnologica. N-a gasit ce isi dorea, desi a mers la fiecare stand in parte.

Cei care s-au bazat doar pe diploma de bacalaureat au gasit cel mai usor un loc de munca.

“Incarcator si descarcator, la confectii. Sunt absolvent de 12 clase si sunt necalificat deocamdata”, spune acest tanar.

Pe langa posturile de comercianti si taximetristi, cautate au fost si firmele de curatenie.

In topul oraselor care au facut angajari in 2017 este Bucurestiul, Timis, Suceava si Neamt.

Prin Agentia Nationala a Ocuparii Fortei de Munca peste 230 de mii de romani si-au gasit un post. Dintre ei, peste 70 de mii au doar studii liceale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI