UPDATE: Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, va prelua interimar portofoliul Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Anunțul a fost făcut de Guvern.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, joi seară pe pagina de Facebook, că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

”Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al educaţiei.

A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam şi una şi alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent şi am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la şcoală cu prezenţă fizică. Am militat în mod constant şi am asigurat cadrul legal pentru ca finanţarea educaţiei să crească”, a arătat Cîmpeanu, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu a prezentat realizările din timpul mandatului său

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre mandatul său în care a făcut schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”, enumerând: 

”1. un sistem de educaţie timpurie integrat, prin preluarea creşelor în sistemul de învăţământ;

Citeste si: 5 octombrie 2022 zi liberă. Veste excelentă pentru elevi şi profesori

2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învăţământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educaţie, iar acum educaţia are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat şi sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului şcolar- prima rundă (1,14 miliarde lei) şi toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităţilor româneşti (1,24 miliarde lei);

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director în şcoli;

4. mărirea burselor elevilor;

5. recunoaşterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;

7. demararea reformării planurilor-cadru şi curriculumului aferent- o schimbare atât de mult aşteptată;

8. extinderea programului Masă caldă în şcoli  de la 150 de unităţi la 450 de unităţi de învăţământ;

9. introducerea învăţământului dual la nivel universitar;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

10. internaţionalizarea universităţilor româneşti prin reglementarea diplomei joint degree”.

Sorin Cîmpeanu: ”Cred în România Educată”

”Sunt omul care construieşte şi nu sunt omul care dărâmă! Cu toţii avem obligaţia să contribuim şi să susţinem reforma în educaţie! Cred în România Educată şi voi susţine Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector şi de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor. Le mulţumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susţină educaţia!”, a conchis Cîmpeanu.

Citeste si: Când începe anul universitar 2022-2023? Anunț important pentru studenți

Acuzațiile de plagiat

Sorin Cîmpeanu este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar. 

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediţii anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 şi 1993 şi 2000.  

Jurnalista Emilia Şercan relatează că ministrul şi-a însuşit în mod fraudulos şi paternitatea creaţiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secţiuni din cursul universitar.   

Citeste si: Vești bune pentru elevi: vor primi mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si