Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis că lucrurile revin la normal în învățământ. De miercuri, 2,7 milioane de elevi revin în bănci. Potrivit oficialului, dacă trendul descendent al ratei de infectare se confirmă, şi cei 200.000 de elevi care mai fac cursuri online, în 534 de localităţi cu incidenţa peste 1 la mie, vor putea merge în clase.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: "Încurajez părinţii să aibă încredere şi să-şi vaccineze copiii"

„Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent", a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la TVR.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important despre proiectul de OUG privind transportul elevilor

Sorin Cîmpeanu- anunț pentru elevi

Cîmpeanu a declarat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în online, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste unu la mie, vor putea să revină la şcoală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Educației, propunere șocantă. Studenții nevaccinați, în combinezoane la cursuri!

sorin cîmpeanu revenirea elevilor la școală
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală- şi sunt atent la nuanţă- vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România.

2,7 milioane", a punctat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Anunțul momentului pentru toți elevii! Se întorc la școală de mâine. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Ministrul Educației susține că directorii trebuie să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie în școli. Conform lui Cîmpeanu, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se va impune purtarea măştii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si