UPDATE 13.00. Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena au decis, vineri, ca Sorin Oprescu să rămână în arest până la pronunțarea unei decizii privind extrădarea. Avocații lui Oprescu au depus imediat o contestație față de decizia de azi, urmând ca un nou verdict să fie dat peste 10 zile. 

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, dat în urmărire după ce a fost condamnat vinerea trecută la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru corupţie, a fost arestat în Atena în urmă cu trei zile.

Citeste si: Fugarul Oprescu, capturat în Grecia

Sorin Oprescu se ascundea în cartierul Glyfada, o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee și preferată de magnații lumii, după cum scrie presa greacă.

Verdict negativ pentru Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, care a cerut azil politic în Grecia, a contestat decizia de arestare luată de judecătorii din Atena, avocații săi spunând că fostul edil al Bucureștiului poate aştepta în libertate decizia de extrădare.

Citeste si: Sorin Oprescu, dat în urmărire internațională

Pe numele lui Sorin Oprescu autoritățile din România au emis un mandat european de arestare, iar miercuri Parchetul Curții de Apel de la Atena a decis ca fostul primar- reținut marți în Grecia- să rămână în arest până la judecarea cererii de extrădare de către instanță.

Cum a fost prins fugarul Sorin Oprescu

Potrivit presei din Grecia, Sorin Oprescu și-ar fi găsit o „ascunzătoare” în suburbiile de sud ale Atenei, într-o zonă liniștită. Este vorba despre Glyfada, zonă exclusivistă preferată de magnați și celebrități.

Citeste si: În ce penitenciar va fi închis Sorin Oprescu. Fostul primar al capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"La data de 17 mai, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional", a informat IGPR.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, pe 13 mai, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor.

"Cel în cauză a fost condus la sediul autorităţii judiciare competente, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului", arată sursa citată.

Sorin Oprescu, care a cerut azil politic în Grecia, a contestat decizia de arestare luată de judecătorii din Atena

[Sursa foto: Captură KANAL D]

De ce a fost condamnat Sorin Oprescu la peste 10 ani de închisoare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Citeste si: VIDEO- Informație de ultimă oră. Sorin Oprescu, arestat de autoritățile din Grecia

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi 3 ani şi 6 luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat 10 ani şi 8 luni închisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale, Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp, şi teren, în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si