Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Sortimente de vin pe alese. „Vinurile albe sunt potrivite pentru preparatele pe bază de pește sau carne”

Este forfotă mare în podgorii, iar specialiștii culeg strugurii pentru cel mai gustos vin. Cum facem însă o degustare corectă și când alegem un spumant, un vin alb sau unul roșu?

Redactia Stirile Kanal D,

Sortimente de vin pe alese. „Vinurile albe sunt potrivite pentru preparatele pe bază de pește sau carne”

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Vinurile albe sunt potrivite pentru preparatele pe bază de pește sau carne”

„Alături de mine este Sabina Stroe, cea care ne va spune mai multe detalii despre cum putem să alegem dintre sortimentele de vin. Ce soiuri de vin ai pregătit?”

Sabina Stroe-Bibescu, somelier:  „Am pregătit pentru o degustare completă. Astfel că, vom începe cu un Prosecco. Ca și soi de struguri avem strugurii glera. Este un prosecco produs în Italia, la o renumită firmă producătoare de vinuri spumante. Am propus un vin de la crama noastră. Este unul dintre toate soiurile de struguri albi pe care noi îl avem în podgorie.

Avem Fetească Regală, Muscat Ottonel. Pentru partea de roze am pregătit un soi de strugure pur românesc, este vorba de Feteasca Neagră, care în Dealul Mare se dezvoltă într-un mod foarte armonios. Pentru vinul roșu am optat pentru un Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum putem să ne dăm seama că avem un vin bun?”

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Sabina Stroe-Bibescu, somelier: „Ceea ce recomand tuturor este să caute foarte mult vinul care este pe placul lor, nu există neapărat niște reguli scrise în acest sens.

Depinde foarte mult, iar eu tot timpul sfătuiesc să ne ghidăm după ceea ce căutăm.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Dar contează ce servim la masă atunci când alegem vinul?”

Sabina Stroe-Bibescu, somelier: „Contează întotdeauna ce servim la masă, pentru că atunci când întreaga experiență nu este potrivită putem să nu ne bucurăm nici de gustul vinului, și nici de gustul mâncării.

De aceea, este bine să urmăm recomandările somelierilor. Vinurișe albe, vinurile roze sunt foarte potrivite pentru preparatele pe bază de pește sau carne mai slabă.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI