Autoritățile au anunțat închiderea traficului în zona Piața Unirii din București, după ce experții au verificat zona și au descoperit că pe terenul de deasupra planșeului Unirii, dar și în Pasajul Unirii, au apărut tasări ale terenului. 

Ce a transmis Primăria Sectorului 4

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria sectorului 4, restricțiile de circulație sunt la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, precum și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C.

Brătianu, fiind puse semnalizări cu balize în regim de urgență.

”Măsura a fost implementată prin semnalizare cu balize în regim de urgență după ce, în urma vizitelor în teren efectuate de specialiști, în zonele mai sus menționate, au fost evidențiate tasări ale sistemului rutier aflat deasupra planșeului Unirii și a pasajului rutier Unirii.

În perioada imediat următoare, ambele zone în care au fost identificate tasările vor fi verificate de experți, care au misiunea de a afla care sunt cauzele ce au generat această situație, precum și de a găsi cele mai potrivite soluții pentru remedierea deficiențelor în cel mai scurt timp posibil.”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un alt TIR era să rămână blocat în Pasajul Unirii. Acesta este al doilea incident în doar 48 de ore

Conform sursei citate, atât planșeul Unirii, cât și pasajul Unirii au fost încadrate, în urma ultimelor studii, în starea tehnică IV, adică nesatisfăcător. 

Traficul din zonă va fi restricționat

De asemenea, Primăria Sectorului 4 precizează că studiul de fezabilitate pentru consolidarea sau refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat.

Citește și: VIDEO- Un polițist al brigăzii rutiere din Teleorman a provocat un accident rutier și a fugit

În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, aşa cum a fost prognozat iniţial”, conchide sursa menţionată.

Traficul din zonă va fi restricționat, urmând să mai circule doar transportul în comun și autospecialele de urgență.

Citește și: Pasagerii autocarului implicat în accidentul din Capitală vor da în judecată autoritățile

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si