Close sidebar
Close sidebar

"Soția mea a născut în comă. Acum e captivă în propriul corp". Calvarul prin care trece o mămică de 33 de ani

O femeie de 33 de ani a dat naștere unui copil sănătos, chiar dacă născut prematur, în timp ce se afla în comă. Fetița sa este sănătoasă, cu toate că a venit cu șase săptămâni mai devreme pe lume, însă mămica a rămas paralizată. Totul s-a produs din cauza hormonilor din sarcină.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie din Marea Britanie a fost forțată să nască cu șase săptămâni mai devreme- în timp ce era în comă- din cauza unei tumori pe creier, potrivit NY Post.

Deși tumora era prezentă în corpul femeii de mai mulți ani, aceasta a izbucnit brusc în perioada sarcinii.

Citește și: VIDEO. Omul fără adăpost care a salvat un bebeluș de la o moarte sigură a primit o ofertă irezistibilă

Din fericire nu era o tumoră canceroasă, doar că impactul ei asupra funcționării creierului a fost extrem de sever.

Citește și: Bebeluș ucis la naștere de medici/ ”Ești trează, mamă? Hai să ne luăm rămas bun de la fiica ta”

Specialista în igienă dentară dentară Emma Taylor, în vârstă de 33 de ani, s-a îmbolnăvit brusc în octombrie, când era însărcinată în șapte luni și jumătate, așa că a fost transportată de urgență la spital de partenerul ei de viață, Scott Weeks.

Emma Taylor

A intrat de urgență în naștere, deși se afla în comă

„Am chemat o ambulanță, dar nu au putut ajunge la noi suficient de repede, așa că am decis să o conduc eu pe Emma”, a declarat Weeks, în vârstă de 47 de ani.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Am fost norocoși, pentru că medicii au spus că dacă aș fi așteptat patru ore, ar fi fost un rezultat foarte diferit, puteau să moară și mama și copilul”, a mai spus bărbatul.

Medicii au descoperit imediat tumora pe creier și Emma Taylor a fost plasată într-o comă indusă medical, astfel încât să poată da naștere prin cezariană de urgență.

Bebelușul nu a suferit nicio complicație, deși s-a născut cu șase săptămâni mai devreme decât trebuia.

Operată pe creier la două zile după naștere

„Trebuiau să efectueze tot felul de analize și tomografii pe Emma, dar pentru a face asta în siguranță, au decis să o nască mai întâi pe Ophelia”, a explicat Weeks.

Femeia de 33 de ani a rămas parțial paralizată după ce tumora a provocat o sângerare pe creier.

„Scanăriile au arătat că are tumoare uriașă cu care trăia de ani de zile, dar care a izbucnit după ce hormonii de sarcină i-au accelerat creșterea. Acest lucru a provocat o sângerare pe creier și, ca urmare, trunchiul cerebral drept și ochiul drept au fost afectați- lăsând-o paralizată”, a continuat el.

Emma Taylor a fost transportată cu avionul la Spitalul Queen din Londra, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta tumora pe creier la două zile după naștere.

"Este captivă în propriul corp"

Chirurgii i-au spus soțului că au îndepărtat cu succes două treimi din tumora de 60 de milimetri – însă Emma Taylor a rămas în comă timp de trei luni.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, ea a început să demonstreze „conștiință ciclică”, potrivit SWNS.

Emma Taylor, la un pas de moarte în timpul sarcinii

Soțul spune că sistemul britanic de asistență medicală finanțat din fonduri publice a considerat-o de atunci pe Taylor o prioritate mai mică și că este îngrijorat de reducerea terapiei ei de reabilitare.

„Deși personalul NHS a fost uimitor, din cauza lipsei de paturi, ea va fi mutată într-un program de dezintoxicare de intensitate mai mică, care mă tem că va afecta progresul ei”, a mărturisit el.

Bărbatul speră că partenera va putea într-o zi să meargă și să vorbească din nou. „Este prinsă în propriul ei corp – și știu că tot ceea ce își dorește este să vină acasă la copilul ei”, a spus el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI