Close sidebar
Close sidebar

Spania confirmă primul caz de infectare cu Omicron

Departamentul de microbiologie de la Spitalul Gregorio Marañon din Madrid a confirmat primul caz de infectare cu noua variantă a virusului. Este vorba de o persoană care a călătorit în Africa de Sud.

Madalina Grigore,

Spania a confirmat primul caz de infectare cu Omicron.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Am reușit să folosim o procedură ultra-rapidă care ne permite să obținem rezultatul în aceeași zi ”, au transmis reprezentanții spitalului pe Twitter. „ Pacientul este bine” au scris cei de la  elpais.com.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-Covid-19. Câte persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Noua tulpină din Africa de Sud a început să apară în Europa

Tulpina sud africană identificată săptpmâna trecută în Africa de Sud și Botswana a început să apară în tot mai multe țări din Europa, iar spitalele din Spania sunt în alertă.

Autoritățile spaniole au întărit controalele asupra tuturor pasagerilor care sosesc din zona de sud a Africii. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: OMS, un nou avertisment legat de varianta Omicron. "Riscul global este foarte ridicat"

Noi vaccinuri pentru lupta împotriva Omicron

Marile companii farmaceutice Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson lucrează la vaccinuri anti-Covid-19 adaptate variantei Omicron și care vor fi produse dacă se va dovedi că cele deja existente pe piață nu pot face față noii variante a virusului care se răspândește în tot mai multe țări.

Citeste si: VIDEO| Epidemiologul Octavian Jurma: "Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia Sărbătorilor este de 100%"

Omicron este mult mai transmisibilă decât celelalte variante

Experții din sănătate susțin că noua variantă a virusului este mult mai transmisibilă, așadar și mult mai periculoasă decât celelalte variante. 

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că Omicron reprezintă un risc global „foarte ridicat” și recomandă tuturor statelor să se pregătească pentru ce este mai rău.

Potrivit studiilor preliminare, Omicron este mai periculos din cauză că poate infecta și persoanele care au avut deja Covid-19.

Citeste si: Mai mulți pasageri care s-au întors din Africa de Sud în Olanda s-au infectat cu noua variantă Omicron

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI