Deputaţii au aprobat măsurile cu 177 de voturi "pentru", 155 "contra" şi 18 "abţineri". În lipsa unei majorităţi absolute în Parlament, Sanchez s-a asigurat de voturile mai multor partide mici pentru a obţine trecerea acestei măsuri de excepţie în pofida criticilor din ce în ce mai acerbe ale opoziţiei de dreapta.

Decretat la 14 martie atunci când epidemia a fost declarată în Spania, starea de alertă a fost prelungită de cinci ori după aceea şi a permis instaurarea unora dintre cele mai stricte măsuri din lume, relaxate apoi pe etape şi pe regiune.

Citeste si: Mesajul plin de emoție transmis de fiica lui George Floyd: „Tati a schimbat lumea”

Guvernul estimează că este fundamental să menţină starea de alertă cu scopul de a controla izolarea care trebuie să dureze până la finalul lui iunie, începutul lui iulie, în contextul în care Covid-19 a cauzat moartea a peste 27.000 de persoane în ţară.

Această măsură de excepţie va fi ridicată la 21 iunie şi Sanchez speră să restabilească libera circulaţie în toată ţara de acum şi până la 1 iulie, data la care prevede să-i primească pe turiştii străini.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Opoziţia de dreapta îl acuză pe şeful Guvernului că abuzează de starea de alertă pentru a suspenda libertăţi individuale.

Citeste si: Boris Johnson condamnă în Parlament moartea „ruşinoasă” şi „de neiertat” a lui George Floyd

Justificând "izolarea cea mai strictă din Occident", Sanchez a afirmat că "era necesar să oprim practic tot pentru a stopa răspândirea virusului".

"A fost teribil de dur, dar şi teribil de eficient", a spus el, subliniind că de două zile Ministerul Sănătăţii nu a mai înregistrat decese în ultimele 24 de ore.

"Nu aţi fost capabil să salvaţi vieţi, nici să protejaţi economia, aţi abandonat mii de persoane", i-a spus premierului conservatorul Pablo Casado, liderul Partidului popular, care a votat şi împotriva precedentei prelungiri a stării de alertă.

Liderul partidului de extremă dreapta Vox, Santiago Abascal, a atribuit "neglijenţei lui criminale" moartea a "zeci de mii de spanioli".

Citeste si: VIDEO| Şi-a ameninţat profesorul cu maceta

Şeful Guvernului l-a avertizat contra "veninului urii... pe car eîl putem vedea în unele ţări, şi în special în Statele Unite". "Nu vrem să prindă şi în Spania", a declarat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si