Sa nu credeti ca nu aveti ce vizita in Romania! Nici vorba de asa ceva. Oricum ai privi problema, de sus, de jos, din stanga sau din dreapta, tara asta are o multime de secrete. Problema e urmatoarea: cat ne costa sa le descoperim?"

VALOAREA ZILEI: 2.200-4.500 DE LEI

Intre 2.200 si 4.500 de lei.

Iata cat spun romanii, cel putin in sondaje, ca aloca pentru o vacanta cu familia, in vara aceasta. Teoretic, de acesti bani, putem sa alegem. In tara sau in strainatate?

Punem degetul pe globul pamanetsc din dreapta imaginii si alegem Romania. Foarte bine: are ce sa ne ofere. Dar si aici se aplica principiul: la pomul laudat nu e bine sa te duci cu sacul. Daca optam pentru o destinatie aglomerata, s-ar putea sa cheltuim mai mult.

Si in aceasta vara, Mamaia si Vama Veche reprezinta cele mai cautate statiuni de pe litoralul romanesc!

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM:  „ Ceea ce nu este tocmai ok sunt tarifele. Tarifele sunt foarte mari. Si nu doar Mamaia, care este in topul litoralului. Chiar si Eforie, destinatie teoretic ieftina, are tarife mari. Asta se intampla porbabil din cauza cererii mari”.

Ca tot vine vorba de cererea mare, trebuie sa spunem ca in weekenduri, unele statiuni sunt supraaglomerate. Aceasta a fost situatia si in minivacanta de Rusalii.

Razvan Pascu, consultant in turism: „Statiunile Vama Veche si Mamaia au fost cele mai solicitate. Vama Veche suta la suta, Mamaia 80 la suta”.

 

MAMAIA VERSUS GRAN CANARIA

De ce creste pretul atat de mult in Romania?

Cu cat hotelul acela are mai multe stele, putem sa platim si 2500-3000 de ron pentru cateva nopti!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La unele hoteluri din Mamaia platim chiar si 2700 de lei pentru 4 nopti de cazare, fara transport. Pai, 2700 de lei inseamna aproximativ 600 de euro. De acesti bani ajungem in Gran Canaria, cu avionul!

Marius Berca, director agentie de turism: „Pretul este 571 de euro. Pe toate pachetele noastre se ofera asistenta turistica in limba romana!”.

Sau putem pleca intr-o croaziera. Este mai ieftina decat 4 nopti la un hotel de lux in Mamaia.

 

TOTUSI, CE VIZITAM IN ROMANIA?

Ramanem insa cu picioarele pe pamant si cautam alte idei de vacanta. In tara!

Destinatia vedeta a sezonului estival 2017 este Delta Dunarii. Din ce in ce mai multi romani au descoperit farmecul Deltei. A fost nevoie de 20 de ani se superlative ca sa descoperim si noi ceea ce altii stiau de foarte multa vreme.

Pentru ce suma vizitam Delta? Pretul porneste de la 459 de ron de persoana. Aici este inclus transportul cu autocarul, transferul cu barca si cazare la 3 stele, 3-4 nopti cu demipensiune!

Doar ca locurile de cazare sunt limitate. In urma cu doar cateva saptamani era aproape imposibil sa gasesti un loc liber.

Razvan Pascu, consultant in turism: „Destinatii precum Delta Dunarii care a fost ocupata in proportie de suta la suta in functie de numarul de locuri disponibile!”

NOUA ,,MODA" IN TURISMUL ROMANESC

In ultimii ani am sesizat un apetit pentru citybreak-uri. Romanii au descoperit citybreak-urile in tara lor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Si aici trebuie sa fim cu bagara de seama. Optam pentru un hotel de lux? Atunci dam cel putin 1200 de lei pentru cateva nopti, la Brasov, spre exemplu. Daca mai reducem din numarul de stele, pretul minivacantei scade considerabil. Sau programe de cateva zile cu autocarul in diferite zone. Bucovina, Transalpina si Transfagarasan, Cazanele Dunarii.

 

BUCOVINA: 1000 DE LEI DE PERSOANA

Un circuit cu autocarul in Bucovina este cotat si la 1000 de lei. Desigur, nu e cazul sa ne inchipuim ca ajungem oirunde ne dorim, fara probleme...

Lipsa infrastructurii este o problema veche. Exista multe locuri frumoase, dat trebuie sa ne chinuim pentru a ajunge sa le admiram.

Statiunile balneoclimaterice sunt si ele tot mai cautate in ultima vreme. Pentru ce suma de bani? Un pachet porneste de la 490-500 de ron de persoana. Aici avem incluse cateva nopti de cazare cu mic-dejun.

Ideea este sa gasim echilibrul intre calitatea serviciilor si pret. Dar, o vacanta in tara nu inseamna doar cazare si masa... Normal!

Cand vine vorba de bani trebuie sa privim totul obiectiv. Asadar, pastreaza ochelarii. Dar trebuie sa fim atenti. Am stabilit deja: ramanem in tara. Oricum, este necesar sa luam in calcul cheltuielile de transport!

Spre exemplu, un drum de la Arad la Constanta ne costa 128 de lei cu trenul sau aproape 300 cu masina. Concluzia e simpla. Vrem conditii de lux? Le obtinem fara probleme, dar la pretul unor vacante in vestul Europei.

Daca totusi vreti sa plecati in afara tarii, trebuie sa stiti ca nivelul de ocupare in cele mai cautate destinatii de plaja este foarte mare.

TEODOR CALIMANESCU, REPREZENTANT AGENTIE DE TURISM: „Vedeta ramane Grecia. Destinatia s-a bucurat de o conjunctura speciala a scazut cererea pe Turcia, a disparut cererea pe Egipt, Tunisia!”

Pentru cei care se pregatesc de vacanta mai avem o stire importanta. Daca plecati cu avionul trebuie sa stiti ca in aceasta perioada sunt foarte multe curse, mai ales chartere. Deci, aerogarile sunt aglomerate! Reprezentantii aeroportului Otopeni ii sfatuiesc pe turisti sa ajunga cu 3 ore inainte de decolarea cursei, mai ales in prima parte a zilei, pentru a evita neplacerile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si