Sparanghel. O porţie de sparanghel conţine o doză însemnată de Vitamina K – aproximativ, 70% din totalul zilnic recomandat. Această vitamină este esenţială pentru menţinerea sănătăţii şi forţei sistemului tău osos şi ajută la prevenirea osteoporozei şi a osteoartritei.

Vitamina A din compoziţia acestei legume te poate ajuta să îţi păstrezi ochii sănătoşi, deoarece ajută retina să absoarbă lumina. De asemenea, acest element conţine şi proprietăţi care luptă împotriva instalării cancerului.

Sparanghel

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Sparanghel.  Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire. Potrivit specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este leguma numărul 1 în procesele de detoxifiere.

Citeste si: Dovlecei pane cu usturoi. Simplu de preparat și extrem de delicioși

Sparanghelul este bogat în glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi şi toxine, astfel că ne menţine pielea tânără şi radiantă, ca la 20 de ani, scrie csid.ro.

Sparanghel

O altă substanţă din sparanghel numită inulină este extrem de benefică în dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, făcând astfel digestia un proces mult mai uşor.

Citeste si: Dezlegare la pește. Florii 2020- Află secretul peștelui delicios preparat la cuptor

Sparanghel.  Tot sparanghelul poate uşura simptomele mahmurelii, după o noapte de alcool în exces, prin acţiunea protectoare a aminoacizilor şi mineralelor asupra celulelor hepatice. Asparagina, un alt compus din sparanghel are efect diuretic, deci ne ajută să eliminăm toate toxinele şi sarea în exces din organism, creşte rezistenţa organismului la oboseală şi asigură funcţionarea normală a ficatului.

Sparanghel

Cum se prepară sparanghelul

Sparanghel. Se taie tulpinile în unghi în bucăţele de 3-5 cm, se încinge o tigaie sau un wok la foc mediu, se adaugă un pic de unt sau ulei, iar când acesta este fierbinte se adaugă bucăţelele de sparanghel.

Sparanghel

Citeste si: Pate de pește. O rețetă simplă și delicioasă pentru Florii

Se prăjesc cca 3-5 minute, până sunt fragede şi crocante, amestecând constant.

Citeste si: Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac

Sparanghel. De asemenea, sparanghelul este delicios pe grătar și va fi garnitura perfectă! Îl ungi cu puțin ulei, presari sare și îl pui pe grătar. Nu îl lăsa mai mult de 10 minute!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si