Sparanghel. Ce este, de fapt, această legumă care se găsește și în supermarketurile de la noi
Sparanghel. Această legumă trebuie introdusă imediat în dieta ta! Este extrem de gustos, ușor de preparat și poate fi o garnitură verde foarte sănătoase. Iată câteva dintre secretele acestei legume!
Sparanghel. O porţie de sparanghel conţine o doză însemnată de Vitamina K – aproximativ, 70% din totalul zilnic recomandat. Această vitamină este esenţială pentru menţinerea sănătăţii şi forţei sistemului tău osos şi ajută la prevenirea osteoporozei şi a osteoartritei.
Vitamina A din compoziţia acestei legume te poate ajuta să îţi păstrezi ochii sănătoşi, deoarece ajută retina să absoarbă lumina. De asemenea, acest element conţine şi proprietăţi care luptă împotriva instalării cancerului.
Sparanghel. Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire. Potrivit specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este leguma numărul 1 în procesele de detoxifiere.
Sparanghelul este bogat în glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi şi toxine, astfel că ne menţine pielea tânără şi radiantă, ca la 20 de ani, scrie csid.ro.
O altă substanţă din sparanghel numită inulină este extrem de benefică în dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, făcând astfel digestia un proces mult mai uşor.
Sparanghel. Tot sparanghelul poate uşura simptomele mahmurelii, după o noapte de alcool în exces, prin acţiunea protectoare a aminoacizilor şi mineralelor asupra celulelor hepatice. Asparagina, un alt compus din sparanghel are efect diuretic, deci ne ajută să eliminăm toate toxinele şi sarea în exces din organism, creşte rezistenţa organismului la oboseală şi asigură funcţionarea normală a ficatului.
Cum se prepară sparanghelul
Sparanghel. Se taie tulpinile în unghi în bucăţele de 3-5 cm, se încinge o tigaie sau un wok la foc mediu, se adaugă un pic de unt sau ulei, iar când acesta este fierbinte se adaugă bucăţelele de sparanghel.
Sparanghel. De asemenea, sparanghelul este delicios pe grătar și va fi garnitura perfectă! Îl ungi cu puțin ulei, presari sare și îl pui pe grătar. Nu îl lăsa mai mult de 10 minute!