Pasionații sporturilor ecvestre care s-au adunat în weekend pe pășunea din Oșorhei, aflată la circa 10 kilometri de Oradea. Oamenii au avut ce să admire, începând de la cai care valorează sute de mii de euro și până la trăsuri care seamănă cu cele din filme. În plus, spectacolul oferit de concurenți a fost complex.

”Fiecare cal are aspectul lui, frumusețea lui, inteligența. E un concurs reușit, orice cal are o frumusețe.”,

a transmis un pasionat.

”Dacă s-ar putea săptămânal să fie așa ceva, e frumos să vii cu juniorul să te delectezi, să te simți bine cu familia.”, a spus un alt pasionat. 

20 de participanți din România și Ungaria și-au arătat măiestria în competiția de obstacol

Peste 20 de participanți din România și Ungaria și-au arătat măiestria în competiția de obstacole, care se presupune o concentrare maximă atât din partea concurentului uman, cât și al calului. Printre cei cu rezultate deosebite l-am întâlnit pe Roland, un tânăr care participă de mai bine de zece ani la concursurile de atelaje. De această dată, concurentul a venit cu doi cai din rasa lipițan, pe care îi antrenează intens. Tânărul susține că secretul reușitei stă într-o bună comunicare cu animalul.

Roland Varga, concurent: Prin hățuri ei simt totul în gură, hățurile sunt parcă niște fire de curent.

Reacționează la fel de repede ca și cum ar trece curent prin fir. De cele mai multe ori mă ascultă. Când nu, atunci avem probleme, dificultăți.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Alții au riscat și au venit la concurs cu cei care nu fac parte din rasele special destinate acestui sport secvestru. Dar chiar și așa, rezultatele au fost peste așteptări.

Ioan Crișan, concurent: ”Este un armăsar și un castrat din rasa Nonius, o rasă creată de imperiul austro-ungar pentru tragerea tunurilor, nu se petrează pentru acest sport dar cu multă muncă și perseverență ajungem la un nivel mediu.”

Competiția organizată la Oșorhei este unică în România, fiind singura de rang internațional în care concurenții au șansa să acumuleze puncte pentru calificarea la campionatele mondiale și europene. Baza de echitație creată aici și condițiile întâlnite i-au uimit plăcut de participanți.

Citește și: VIDEO- Festin culinar în satul Bazna. Gospodinele s-au întrecut în reţete inedite

Ioan Gligor, primarul comunei Oșorhei: ”Discutăm cu unii concurenți care sunt campioni mondiali și spuneau că ceea ce au găsit la aici, la Oșorhei nu au găsit în Germania sau Olanda, țări cu tradiție în acest sport.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Anul acesta, campionatele europene și mondiale de atelaje cu 2, respectiv 4 cai, vor avea loc în Olanda și Franța.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si